Zoek
Sluit dit zoekvak.

Muzikale zondagmiddag bij SBC en hotel La Sonnerie

Muzikale zondagmiddag bij SBC en hotel La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

Het was alles behalve een rustige zondagmiddag in het zonnige Son en Breugel met een benefietconcert voor stichting Dani & De Strijd Tegen Duchenne en het smartlappenfestival.

De velden van SBC lagen er rustig bij, ware het niet dat voor de kantine verschillende artiesten het podium betraden. SBC was namelijk het toneel voor een benefietconcert voor de stichting Dani & De Strijd Tegen Duchenne, waarbij artiesten belangeloos naar Son kwamen om geld op te halen. En niet de meest onbekende namen: Grad Damen, Jeroen van Zelst en zelfs Django Wagner (ambassadeur van de stichting) zongen voor het aanwezige publiek hun grootste hits.

Voor de kinderen was er genoeg te doen, met een springkussen, een clown en schmink. Diverse kraampjes met eten stonden op het terrein om hun opbrengsten te kunnen doneren aan de stichting. De vrijwilligers en personeel van SBC maakten het af, waardoor het kleine evenement toch als een groots opgezet muziekfestival aanvoelde.

Aan de andere kant van het dorp was ook een muzikale middag opgetuigd. Touringcars vol met bonte muzikanten trokken naar La Sonnerie. Het jaarlijkse smartlappenfestival staat altijd garant voor een verrassende middag waar bezoekers hun oren en ogen de kost kunnen geven. Het enthousiasme waarmee de zangers, zangeressen en muzikanten op het grote podium in de voortuin en in de binnenplaats staan te zingen is ongekend voor Sonse begrippen.

Er was dan ook een grote belangstelling voor het evenement. Er zijn maar weinig evenementen in Son en Breugel met allure die ver buiten de dorpsgrenzen merkbaar is, maar de enorme hoeveelheid liefhebbers dat ieder jaar de reis naar Son en Breugel maakt is bewonderenswaardig.