Nagenoeg alle ouders lieten auto thuis bij Autoloze Schooldag

Geparkeerde fietsen ter illudstratie van de autoloze schooldag
Foto: Kasia Derenda CC0

Op de derde donderdag van september is het Autoloze Schooldag, een dag waarop de thema’s verkeersveiligheid en duurzaamheid centraal staan.

In mei heeft de Jeugdgemeenteraad ook al een Autoloze Schooldag georganiseerd, waardoor het nu in een relatief korte tijd georganiseerd kon worden. Helaas lukte dat niet voor alle scholen, ook al dragen ze allemaal de autoloze schooldag een warm hart toe. Dit keer namen volgens de gemeente De Ruimte, de Emiliusschool, de Bloktempel, de Harlekijn en BuitensteBinnen deel.

Om de scholen te ontlasten hebben de scholen van de gemeente een lespakket ontvangen, waarbij zij zelf konden bepalen hoe groots, of klein zij uit wilde pakken deze week. Alle scholen hebben:

  • een banner bij school opgehangen om de ouders en de kinderen te attenderen op deze dag.
  • de onderbouw leerlingen gezamenlijk een grote kleurplaat in laten kleuren. 
  • de bovenbouw leerlingen een stellingenspel laten spelen gericht op beide thema’s en hen uitgenodigd om mee te denken over verkeersveiligheid en duurzaamheid in de gemeente.

Donderdag hebben afgevaardigden van de scholen hun kleurplaten en ideeën aan wethouder Jan Boersma overhandigd. Onder het genot van een drankje en een taartje kregen alle kinderen voor al hun medeleerlingen nog een kleine attentie mee die zij op school kunnen uitdelen. Op de ruiten aan de voorzijde van het gemeentehuis hangen drie kleurplaten, die tot en met 1 oktober te bezichtigen zijn.

Nagenoeg alle ouders hebben tijdens de Landelijke Autoloze Schooldag de auto laten staan en de kinderen te voet of op de fiets naar school gebracht.

Post article

Post article