Nationale- en internationale allure bij Lazy Sonnie Afternoon Festival

Het podium van Lazy Sonnie Afternoon Festival in de tuin van La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

Na een noodgedwongen pauze van twee jaar komt Lazy Sonnie Afternoon Festival dit jaar keihard terug met nationale- en internationale artiesten.

Sinds 2016 organiseert het team achter Lazy Sonnie Afternoon een festivaleditie. De vijfde editie (een lustrum-editie) zou plaats vinden op zondag 5 juli 2020. Helaas was de organisatie van Lazy Sonnie Afternoon Festival door de genomen coronamaatregelen genoodzaakt het festival van 2020 te cancelen. Ook het jaar daarop kon de editie van 4 juli 2021 niet doorgaan.

Voor 2022 wist Lazy Sonnie Afternoon toch weer een datum te prikken voor hun festivaleditie. Het evenement wordt traditiegetrouw gehouden bij hotel La Sonnerie, op het groene gras van de voortuin. Dit jaar staat er een gemêleerd gezelschap van nationale en internationale artiesten op het podium van Lazy Sonnie Afternoon Festival.

Nachteind (NL)

Het festival opent met de band Nachteind. De Nederlandstalig teksten raken je in de kern, soms poëtisch dan weer rauw en bijtend. De band uit Brabant welke met ervaren muzikanten is  samengesteld rondom de, met tien studio-albums productieve, singer-songwriter Dennis Wels.

Steven Troch Band (BE)

De beste Chicago blues uit België, zegt Lazy Sonnie Afternoon Festival. Steven Troch is een begenadigd mondharmonica speler en zanger. Zijn band heeft een vintage sound die de tijd even doet stilstaan en je meeneemt naar een bluesclub in Amerika. Steven Troch Band is een vierkoppige band die eigentijdse Rhythm & Blues met ruwe randen speelt.

Negritos (ARG)

Vijf jaar geleden was Negritos voor eerst op het Lazy-podium. De mix van Argentijnse folklore roots met Spaanse flamenco invloeden is duidelijk terug te horen. De passie zit in het bloed en de energie spat ervan af als ze op het podium staan.

De schoenen de sokken kunnen uit. En de heupen kunnen los. De Argentijnse broers Pablo &Diego Arias Lucioni hebben Barcelona als residentie en brengen met hun band Negritos een gepassioneerde mix van Argentijns Spaanse furie.

Tigre Blanco (NL)

Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman van Tigre Blanco, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. De diep donkerbruine stem van de zanger heeft wat weg van Tom Waits, uniek in de combinatie met de jazzy vocalen van Miss Kitty Kat.

King Of The World (NL)

King Of The World bouwde in korte tijd veel bekendheid op in het bluescircuit tot ver over onze landgrenzen. Volgens velen beschouwd als de beste Nederlandse bluesrock band van dit moment. Zij zijn veelvuldig op nationale radio en tv te bewonderen geweest de afgelopen jaren.

De vier heren brachten zes albums uit, en recent kwam vanwege hun 10 jarig bestaan een Jubileum CD uit, “Royal Ten”. Naast de albums weet King Of The World dit aan te vullen met een puntgave live reputatie. De band belooft energieke songs, geschreven met de kersverse gitarist Stef Delbaere.

Meer informatie

Tijden voor het festival vind je in onze agenda. Kaarten voor Lazy Sonnie Afternoon Festival zijn verkrijgbaar via deze link. Meer informatie over Lazy Sonnie Afternoon en hun verscheidenheid aan activiteiten vind je op hun website.

Post article

Post article