Search
Close this search box.

Nationale voorleesdagen 2020 in de bibliotheek

Kind dat zelf leest tijdens de Nationale Voorleesdagen
Foto: Pexels CC0

Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen. Met als doel: het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het prentenboek van het Jaar ook de prentenboeken Top 10 verkozen.

Dit jaar is Moppereend het prentenboek van het jaar. Eend is mopperig, want niemand wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Bibliotheek Dommeldal organiseert in de zes vestigingen voor ouders en groot – of gast ouders, met hun peuters/kleuters, van alles met muziek en voorlezen.  En natuurlijk is er extra aandacht voor de honderden prentenboeken die voor peuters en kleuters gratis te leen zijn.

Voorleesontbijt in de Bibliotheek in het Vestzak

Er is niets lekkerder dan een boek, mèt een beschuitje of een krentenbolletje. Op woensdag 22 januari ben je dan ook welkom met je peuter of kleuter, bij het voorleesontbijt in de Bibliotheek, van 09:15 uur tot 10:00 uur óf van 10:15 uur tot 11:00 uur. De toegang is gratis. reserveren is niet nodig.

Op maandag 3 februari is er van 11:00 tot 12:00 uur ook een muzikale workshop, met deze keer het thema: dieren en emoties, dus Moppereend komt vast ook voorbij. Voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De toegang is gratis, maar (vanwege het beperkt aantal plaatsen) alléén na aanmelding via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.