Zoek
Sluit dit zoekvak.

Neways merkt groot verschil tussen Nederland en Duitsland

Neways merkt groot verschil tussen Nederland en Duitsland
Foto: Google Maps

Neways, één van de vijf grootste producenten in Europa dat geavanceerde elektronica produceert, praat openhartig over zaken doen met Duitsland.

In een interview met Duitslandnieuws vertelt Neways directeur Huub van der Vrande hoe het Sonse technologiebedrijf hun omzet met 35% zag stijgen na een overname van BuS Elektronik in Riesa (tussen Leipzich en Dresden). Een overname die Neways deed om betere aansluiting te krijgen tot de Duitse autoindustrie.

“Je probeert je als bedrijf altijd te verbeteren. We wilden graag meegroeien met onze klanten in de Duitse automotive. En eigenlijk merkten we dat we te groot waren voor het servet en te klein voor het tafellaken in de automotivebranche.”

Werken in Duitsland vergt een hele andere mentaliteit dan in Nederland. Zo sprak van der Vrande met de directeur van BuS af op neutraal terrein, in dit geval een vliegveld, om te praten over de overname. Ook zijn Duitsers hiërarchie gewend: in Nederland is van der Vrande gewoon Huub, in Duitsland is hij directeur.

Lees meer over hoe Neways zoeken doet in Duitsland in het gehele interview.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


Lees meer over Ekkersrijt