Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwbouw Klein Stokland komt eraan, schrijf je in

Nieuwbouw Klein Stokland komt er aan, schrijf je nu in
Foto: Architecten|en|en

Op 25 september start de verkoop van het kleinschalige nieuwbouwplan Klein Stokland. In dit nieuwe stukje Breugel ontwikkelt Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling tien rij- en hoekwoningen, zes tweekappers en twee vrijstaande woningen. Het wordt de eerste gasloze wijk van de gemeente Son en Breugel. Wie hier gaat wonen is helemaal klaar voor de toekomst.

Groene wijk

Het is al even geleden dat er in Breugel een groter nieuwbouwproject gerealiseerd werd. Met de ontwikkeling van Klein Stokland komt hier verandering in. Het plan ligt tussen de Piet Heinlaan, Planetenlaan en Jupiterstraat. Een prachtige groene omgeving aan de rand van de Dommelvallei en het centrum van Son en Breugel binnen handbereik. Projectontwikkelaar bij Van Stiphout, Marcel Merks legt uit: “Ieder plan vraagt om een eigen benadering en stijl. Bijvoorbeeld omdat we goed rekening houden met de bestaande bebouwing op de locatie. De goede eigenschappen zijn dan ook meegenomen in de opdracht aan de architect. Zodat de nieuwbouw straks perfect in de omgeving past.”

Groene woningen

In totaal worden er in Klein Stokland achttien woningen gebouwd. Allemaal volgens de laatste maatstaf van duurzaamheid: compleet gasloos en voorzien van een warmtepomp. En uiteraard gelden ook alle andere voordelen van nieuwbouw zoals veel lichtinval en weinig onderhoud. Architect Joost Verbeek (architecten|en|en): “De diversiteit, biedt voor mensen met verschillende woonwensen een passende nieuwbouwwoning. Van starters tot grotere gezinnen. Wie graag een nieuwe woning wil, gebouwd volgens de duurzame eisen van nu, kan straks hier zijn slag slaan.”

Meer weten?

Voel je je al helemaal thuis in Breugel en zoek je een nieuw plekje? Of overweeg je om in dit fijne dorp te komen wonen? Klein Stokland biedt je heel wat moois. Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.kleinstokland.nl. Op deze website en de facebookpagina Klein Stokland vind je al meer achtergrondinformatie over de woningen.