Search
Close this search box.

‘Nieuwe’ beelden van bevrijding Son en Breugel in 1944, uit 2018

Figuranten van Operation Market Garden gebruikte afgelopen weekend om wat 'nieuwe' beelden te schieten van de 101ste Airborne divisie in Son en Breugel.
Foto: Ons Son en Breugel

Figuranten van Operation Market Garden hebben afgelopen weekend wat ‘nieuwe’ beelden geschoten van de bevrijding door de 101ste Airborne divisie.

Afgelopen weekend stond het Oranjeveld in Son in het teken van het nabootsen van een militair tentenkamp van de 101ste Airborne divisie uit de Tweede Wereldoorlog. Tientallen figuranten zorgden er even voor dat Son en Breugel zich weer in 1944 bevond in de tijd van Operation Market Garden. ImageworX, een creatief audiovisueel bedrijf, maakte van de gelegenheid gebruik om ‘nieuwe’ beelden te schieten van de bevrijding van Son en Breugel tijdens hun aanwezigheid. In de beelden worden oud met nieuw gemengd in een uniek sausje.

Het bedrijf heeft op haar Youtube pagina nog meer indrukwekkend beeldmateriaal. Zo bezochten ze het strand van Normandie met een 360 graden camera, een video van paratroopers die een sprong maken uit een echte C-47 en bezochten ze de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.