Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe coalitie provincie gaat sluipverkeer aanpakken

Doorgaande weg van Son, de Nieuwstraat
Foto: Ons Son en Breugel

De nieuwe coalitie van VVD, SP, D66 en PvdA gaan de verkeersproblematiek in zuidoost Brabant versneld aanpakken. Een van de speerpunten in het bestuursakkoord is het sluipverkeer in en om Nuenen, waar ook Son en Breugel last van heeft.

De aanpak van het sluipverkeer krijgt van de nieuwe coalitie de provincie, die vandaag haar bestuursakkoord presenteerde, krijgt wegens de urgentie een voorrangsbehandeling. Concrete plannen over de aanpak werden in het bestuursakkoord helaas niet genoemd. Tevens neemt de coalitie geen duidelijk standpunt in over de Ruit. Diverse wegen, zoals de N270, A50 en N279, worden onder handen genomen met geluidswallen en extra aansluitingen.

De ruit

Sluipverkeer in Nuenen en Son en Breugel is al jaren onderwerp van gesprek. De vorige coalitie heeft onder leiding van het CDA het plan voor de Ruit, een aansluiting van de A50 tot aan Helmond, voorgelegd aan gemeentes. Eindhoven, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Son en Breugel zijn tegen de komst van de snelweg, die grotendeels langs het Wilhelminakanaal zou moeten lopen. De Ruit zou de oplossing moeten zijn voor het sluipverkeer, maar gemeentes zien liever innovatieve oplossingen.

Meer informatie