Nieuwe college van Son en Breugel geïnstalleerd

Het college van Son en Breugel: wethouder Steven Grevink (PvdA/GroenLinks), wethouder Jan Boersma (CDA), raadsgriffier Moniek Weerts*, burgemeester Hans Gaillard, wethouder Jelle de Jong (Dorpsvisie) en gemeentesecretaris Jeroen Wesselink
Foto: Ons Son en Breugel

Met het aantreden van de drie wethouders voor de komende raadsperiode is het nieuwe college van Son en Breugel compleet.

Het duurde 3 maanden en 21 dagen, maar nu is het officieel: het nieuwe college van Son en Breugel. Op 16 maart 2022 kozen de inwoners van Son en Breugel hun vertegenwoordigers voor de gemeenteraad, die op hun beurt een samenwerkingsverband aangingen tussen vijf partijen. Zij droegen ieder een kandidaat voor, waaruit Dorpsvisie en CDA een definitieve keuze maakten voor drie wethouders.

Jelle de Jong (Dorpsvisie), Jan Boersma (CDA) en Steven Grevink (PvdA/GroenLinks) werden tijdens de speciaal ingelaste gemeenteraadsvergadering van 7 juli 2022 geschikt bevonden om wethouder te worden. Na de beëdiging door burgemeester Hans Gaillard mochten zij officieel plaatsnemen aan de zijde van het college in de raadzaal.

Van links naar rechts: Steven Grevink (PvdA/GroenLinks), Jelle de Jong (Dorpsvisie) en Jan Boersma (CDA)

Afscheid en aantreden

Nu er een nieuw college is, waarvan Jan Boersma een tweede termijn begint, nam de gemeente ook afscheid van drie vertrekkende wethouders. John Frenken (Dorpsvisie), Jos de Bruin (Dorpsvisie) en Paul van Liempd (PvdA/GroenLinks) werden uitgebreid bedankt door de burgemeester voor hun werk tijdens de geëindigde collegeperiode.

Met het aantreden van Jelle de Jong en Jan Boersma, die na de verkiezingen een zetel in de gemeenteraad hadden, kwam er ruimte vrij voor twee nieuwe raadsleden. Op de zetel van Jelle de Jong zit nu Jos de Bruin. De zetel van Jan Boersma is nu bezet door Giel van Beers.

Van links naar rechts: Jos de Bruin (Dorpsvisie) en Giel van Beers (CDA)

(Op de uitgelichte foto van het college van Son en Breugel van links naar rechts: wethouder Steven Grevink (PvdA/GroenLinks), wethouder Jan Boersma (CDA), raadsgriffier Moniek Weerts*, burgemeester Hans Gaillard, wethouder Jelle de Jong (Dorpsvisie) en gemeentesecretaris Jeroen Wesselink)

Post article

Post article