Nieuwe coronamaatregelen, nieuwe annuleringen

Gang Vestzak/Vestzaktheater
Foto: Ons Son en Breugel

Ook de komende weken wordt Son en Breugel, net als de rest van Nederland, geconfronteerd met nieuwe coronamaatregelen. Dit brengt organisatoren in de vervelende positie hun activiteiten te moeten annuleren.

Door de nieuwe coronamaatregelen die 26 november aangekondigd werden door demissionair Minister-President Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge past Son en Breugel zich aan. Openingstijden worden teruggeschroefd naar 17:00 uur, kunst en cultuur wordt weer tijdelijk op pauze gezet en ook amateursport moet op een lager pitje. Ook is de anderhalve meter afstand terug.

De nieuwe coronamaatregelen die 28 november al in gaan hebben als doel sociale contacten te verminderen. Een kort overzicht van de nieuwe maatregelen kan worden gevonden op de website van de Rijksoverheid.

“Zo veel mogelijk thuisblijven”

Dit heeft direct invloed op enkele activiteiten die op de korte termijn plaats zouden vinden. Lazy Sonnie Afternoon in hotel La Sonnerie, dat iedere eerste zondag van de maand gehouden wordt, kan nu niet doorgaan. “In verband met de nieuwe Corona maatregelen hebben wij het concert van het Guy Verlinde Duo en Rosa Spruit van zondag 5 december moeten annuleren.”

Nadat eerder het 11-11 bal van carnavalsvereniging de Krutjesrapers al geannuleerd moest worden kan nu ook het alternatief, de Prinsenwissel, geen doorgang vinden. “Het dringende advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven en dat rijmt voor de vereniging niet met het evenement dat we voor ogen hebben om de nieuwe prins te onthullen. Wanneer en hoe dit wel gaat plaatsvinden daar zullen we nader over berichten.”

“Hopen dat we in het nieuwe jaar weer kunnen kienen”

Het kienen in het Vestzak, voor vele dorpsgenoten op leeftijd een gezellige activiteit, is tot het einde van het jaar stilgelegd. “Doordat alle locaties met invoering van zondag vanaf 17:00 uur gesloten zijn en ook de anderhalve meter afstand weer geldt moeten we het kienen met invoering van aanstaande zondag 28 november annuleren. We hopen dat alle maatregelen ervoor zorgen dat we vanaf de start van het nieuwe jaar in januari weer kunnen kienen.”

En een gesloten Vestzak na 17:00 uur betekent ook een streep door de tweede brainstormsessie van Voor U over verkeersveiligheid in het dorp. “Wij willen en kunnen op dit moment geen verantwoordelijkheid nemen voor een
fysiek samenzijn. Nog even hebben we een digitale bijeenkomst overwogen, maar daar niet ieder van ons digitaal even vaardig is en vanwege de meerwaarde van een fysieke bijeenkomst, hebben we daarvan afgezien.”

Alternatief voor Oliebollenparty

De gemeente had voor de coronapersconferentie al de beslissing genomen om de Oliebollenparty ook dit jaar anders te vieren. “De huidige corona-maatregelen, de oplopende besmettingen en de verwachte verscherping van de maatregelen zorgen voor onzekerheden. Het college besluit dit jaar in verband met de coronapandemie geen Oliebollenparty te organiseren en net zoals vorig jaar een alternatieve actie te organiseren.”

Post article

Post article