Nieuwe coronamaatregelen trekt stekker uit 11-11 bal

Het beeld van prins carnaval met het Raadhuis in de steigers
Foto: Ons Son en Breugel

Vol goede moed keek carnavalsvereniging de Krutjesrapers uit naar een traditioneel gezellig 11-11 bal in café-restaurant de Zwaan. Maar helaas kan dit niet doorgaan.

“Als onverhoopt mocht blijken dat carnaval onder bepaalde toch niet gevierd kan worden of de manier waarop we graag zouden willen, dan zal het bestuur net als in 2020 een wijs besluit over nemen. Hoe moeilijk dat ook is.” Met deze woorden toonde voorzitter Jasper van Zuuren de alertheid van carnavalsvereniging de Krutjesrapers tijdens de ingelaste persconferentie van 6 november 2021.

De nieuwe realiteit zorgt ervoor dat de vereniging nu al op de rem moeten trappen, nog voordat het carnavalsseizoen goed en wel begonnen is. “Helaas zijn we genoodzaakt om vanwege de corona maatregelen per zaterdag 13 november 2021 het 11-11 bal van CV de Krutjesrapers niet door te laten gaan,” kondigt de vereniging aan op hun Facebookpagina.

Andere vorm van onthulling

Door de nieuwe coronamaatregelen die aangekondigd zijn moet de horeca om 20:00 uur sluiten en mondkapjes gedragen worden, bovenop de CTB (coronatoegangsbewijs) die bij de ingang gevraagd moet worden. En dat precies op de dag dat de nieuwe prins in café-restaurant de Zwaan aangekondigd zou gaan worden.

Hoe de prins van Krutjesgat zich aan het publiek zal presenteren wordt nog bekeken. “De vereniging denkt na over een andere vorm van onthulling van de prins. Daarover zullen we nader berichten.”

Post article

Post article