Nieuwe dienstregeling Hermes, ook in Son en Breugel

Bravo bus
Foto: Wikipedia CC0

Vanaf 15 december 2019 gaat Hermes in opdracht van de provincie Noord-Brabant een nieuwe dienstregeling rijden. Voor Son en Breugel zijn er grote veranderingen.

Hierin is voorzien de stadslijn 9 Eindhoven – WoensXL – Ekkersrijt – Son en Breugel in te korten tot Son en Breugel – Meubelplein Ekkersrijt en op te knippen in twee lijnen met nieuwe lijnnummers: Ekkersrijt – Breugel (lijn 21) en Ekkersrijt – De Gentiaan (lijn 22). De frequentie is ongewijzigd: in de spits twee keer per uur, daarbuiten één keer per uur. Op het traject Ekkersrijt – Son Raadhuisplein verdubbelen de frequenties ten opzichte van nu: in de spits vier per uur en daarbuiten twee per uur.

Hermes heeft in overweging om op termijn te gaan rijden met kleiner materieel op de lijnen 21 en 22. Vooralsnog geven zij aan dat het een standaard bus betreft, Tenzij de reizigersomvang vanuit De Gentiaan en Breugel toeneemt, stelt Hermes dat het qua reizigersomvang niet noodzakelijk wordt geacht een standaard bus te blijven gebruiken. De reizigersomvang zou bijvoorbeeld ook met een midi-bus kunnen worden gefaciliteerd.

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling en andere wijzigingen in de dienstregeling kan je vinden op de website van Bravo.

De nieuwe route buslijn Son en Breugel
Afbeelding: Gemeente Son en Breugel

Post article

Post article