Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe gemeenteraad voor het eerst bijeen voor beëdiging

Nieuwe gemeenteraad voor het eerst bijeen voor beëdiging
Foto: Ons Son en Breugel

Deze groep van zeventien raadsleden zal de komende vier jaar de stemmen van Son en Breugel laten gelden in de gemeenteraad.

Vorige week lieten de inwoners van Son en Breugel hun stem horen. Wie mocht hen vertegenwoordigen, hun stem laten gelden voor de komende vier jaar? Na het stemmen van de tellen werden de zeventien zetels in de raadzaal opnieuw verdeeld, waarbij zelfs een nieuwe partij aan mocht schuiven. Maar voordat dit kon gebeuren, bracht harmonie Pro Honore et Virtute een serenade om de nieuwe gemeenteraad muzikaal welkom te heetten.

Na de muzikale opening van de nieuwe raadsperiode en voor de officiële zaken besproken konden worden, diende wel de eed of de belofte afgelegd te worden. Een eed of belofte, waarin zij zweren dat zij niemand enige gift beloofd of gegeven hebben om benoemd te worden en dat zij van niemand enige gift of belofte zullen aannemen om iets in hun ambt te doen of na te laten. Vanzelfsprekend een kleine drempel, waarna de raadsleden zich voortaan (weer) gemeenteraadslid mochten noemen.

De gemeenteraad kent enkele nieuwe gezichten: Monique van Zwieten (D66), Peer Spooren (CDA), Jan Boersma (CDA) en Willem Buurke (PvdA/GroenLinks). John Frenken (Dorpsvisie) keert terug na twee jaar afwezigheid door zijn vertrek als wethouder. Verder zien we ook een hoop vertrouwde gezichten: Remco Heeren (Dorpsvisie), Helga Helders (Dorpsvisie), Frans Meulenbroeks (Dorpsvisie), Jelle de Jong (Dorpsvisie), Theo Groenemans (Dorpsvisie), Marco Pulles (VVD), Don Pasanea (VVD), Joris van Dam (PvdA/GroenLinks), Elly Brocken (Dorpsbelang) en Eef van Turnhout (Dorpsbelang).

Afhankelijk van de formatie van een nieuw college kan het voorkomen dat er nog een paar gemeenteraadsleden zullen wijzigen, mochten zij een wethouder leveren die nu zetelt in de nieuwe gemeenteraad. De gesprekken door informateur Gaby van den Biggelaar beginnen volgende week.