Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nina Nederlof speelt de sterren van de hemel in het Muziekgebouw

Nina Nederlof speelt de sterren van de hemel in het Muziekgebouw
Foto: Ons Son en Breugel

Vandaag heeft de Sonse Nina Nederlof zich van haar beste kant laten zien in de finale van het Archipel Muziekconcours 2017.

Vier voorrondes waren nodig om de zes finalisten voor het Archipel Muziekconcours 2017 te bepalen. Jiwani Ledder (10 jaar op piano), Alan Mukriani (13 jaar op viool), Sara Rutten (18 jaar op gitaar), Thomas Prechal (12 jaar op cello), Inge van Grinsven (16 jaar op harp) en onze eigen Nina Nederlof (17 jaar op dwarsfluit) van harmonie Pro Honore et Virtute moesten in het Muziekgebouw Eindhoven nog eenmaal voor de vakjury hun beste werk ten gehore brengen.

Voor de jury was het een moeilijke opgave om een winnaar aan te wijzen. Het verschil in leeftijd, ervaring, kwaliteit en instrument was op sommige punten groot, maar iedereen wist zijn of haar beste kwaliteiten naar voren te brengen. Nina speelde een prachtige Ballade Op.288 van Carl Reincke op haar dwarsfluit onder pianobegeleiding, maar wist helaas de top 3 niet te behalen. De winst ging uiteindelijk naar harpiste Inge van Grinsven.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.