Nog drie burgerleden beëdigd om mee te praten

Burgerleden Giel van Beers (CDA), Ton van Vlerken (D66) en Daan van der Donk (Dorpsbelang) worden beëdigd in de raadzaal
Foto: Ons Son en Breugel

Binnenkort schuiven drie vers beëdigde burgerleden aan bij de politieke avonden om mee te praten over dorps ontwikkelingen.

Recentelijk werden al zestien burgerraadsleden beëdigd om de zeven partijen in de gemeenteraad te ondersteunen. Afwezig bij de beëdiging waren echter Giel van Beers (CDA) en Daan van der Donk (Dorpsbelang). Donderdag 19 mei kregen zij de kans om alsnog hun verklaring en/of belofte af te leggen onder het toeziend oog van de gemeenteraad.

Daarnaast had D66 ook nog versterking nodig. Daarom is Ton van Vlerken (D66) voorgedragen en geschikt bevonden om als burgerlid mee te praten bij politieke discussies. Binnenkort zullen ook Aleyna Avci (CDA) en Kris Hulsen (CDA) beëdigd worden.

Wat doen burgerleden?

Een burgerlid mag in de regel wat een raadslid ook mag. Zij mogen meepraten bij politieke avonden namens de partij. Een burgerlid mag echter niet stemmen over raadsvoorstellen, dat is voorbehouden aan de raadsvergaderingen waar alleen de raadsleden aan deelnemen. Burgerleden zitten dan netjes op de publieke tribune.

Post article

Post article