Nog één keer volledig uit je dak bij Beach Event Son: The Last Edition

Het publiek geniet van een zonovergoten middag tijdens Beach Event Son 2019
Foto: Ons Son en Breugel

Na tien jaar Beach Event Son komt er een einde aan het evenement, maar niet voordat de organisatie nog één keer alles uit de kast haalt.

Het waren twee stille jaren. Maar op 27 augustus 2022 is het Sonse strand op de Waterhoef weer klaar voor een dag vol zon, volleybal, muziek en gezelligheid. Voor de laatste keer. “We merken dat we allemaal wat ouder worden en na tien jaar uitkijken naar nieuwe uitdagingen,” zegt Ronnie Brans van Beach Event.

Iedere editie probeerde de organisatie zich te verbeteren, iets nieuws te proberen en door te ontwikkelen. Kenners tipten het evenement steevast als de nieuwe Wish Outdoor, dat uitgroeide van klein feestje in Laarbeek naar een groots festival. Ieder jaar trok Beach Event meer deelnemers voor het beachvolleybal en wist steeds grotere namen in de line-up te krijgen voor de feestavond.

Nog één keer knallen

Maar Beach Event Son zou Beach Event Son niet zijn, als ze niet nog één keer zouden knallen. Het feest begint al ’s ochtends met het beachvolleybal toernooi, dat duurt tot ongeveer het einde van de middag. Dan nemen de artiesten het over, die dit jaar niet in een tent maar op het goudgele strand van de Waterhoef het publiek zullen vermaken.

“Mensen hoeven niet meer tussendoor naar huis,” vervolgt Brans. “We nodigen mensen graag uit om een hapje en een drankje op het terrein te nuttigen.” Het uitbundige feest dat altijd ontstaat na afloop van het toernooi blijft dan doorgaan tot het einde van het evenement. De line-up aan artiesten houdt de organisatie nog even voor zich, maar men wil beukend eindigen zoals je van hen kunt verwachten.

Nieuwe ideeën, nieuw enthousiasme

De veranderingen zorgen voor een intiemer evenement, wat behapbaarder is voor de drukke agenda’s van de vrijwilligers. “Maar met de Beach Event standaard,” verzekert Ronnie de trouwe bezoekers. Er is dit jaar ruimte voor ongeveer tweehonderd teams, die zich vanaf 7 mei in kunnen schrijven op de website van Beach Event Son.

En na deze laatste Beach Event Son? Binnen de club is er nog genoeg inspiratie. “Ik merk aan mijzelf dat je bij nieuwe ideeën nieuw enthousiasme krijgt. Als vriendenclub zijn we zeker nog niet klaar.”

Post article

Post article