Search
Close this search box.

Noodweer over Son en Breugel: straten blank en pruttelende toiletten

Het Cerespad onder water na hevig noodweer
Foto: Bekend bij redactie

Een groot deel van zuid-Nederland had gisteravond met noodweer te kampen door zware regen en onweersbuien. Ook in ons dorp hielden deze buien flink huis.

In Son en Breugel viel in zo’n 5 uur tijd 72 millimeter regenwater naar beneden. Dit was de hoogste etmaalsom sinds het weerstation van twitteraar WeerenMeer uit Son en Breugel in oktober 2001 begon met meten in Son en Breugel met een eigen weerstation.

In diverse straten kwam het water tot aan de knieën omhoog vanuit de putten. Toiletten in woningen begonnen te pruttelen en kwam het water omhoog. Enkele onfortuinlijke dorpsgenoten zagen zelfs het plafond langs de lampen naar beneden komen.

Er werden ook meldingen gemaakt aan de meldkamer waardoor de brandweer ingeschakeld moest worden. Bijvoorbeeld in Acaciastaete aan de Anemoonstraat en bij Zonhove aan de Nieuwstraat was inpandig wateroverlast.

Voorlopig lijken volgens voorspellingen de ergste buien verdwenen en mogen we ons volgende week opmaken voor tropische temperaturen en wellicht een heuse hittegolf.