Search
Close this search box.

NOW-regeling steunt ondernemers in Son en Breugel met 21 miljoen euro

Een hoop eurobiljetten
Foto: Pexels CC0

Om de coronacrisis te overleven en medewerkers niet te hoeven ontslaan, heeft ondernemend Son en Breugel gebruik gemaakt van de NOW-regeling.

Bedrijven in Son en Breugel hebben uit de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) een subsidie gekregen om het hoofd boven water te houden in de coronacrisis. In totaal hebben ondernemers in Son en Breugel 21.668.404 euro gekregen. Dit varieert van zo’n drie miljoen euro tot amper 100 euro. In totaal is in de eerste ronde aan 172 bedrijven in Son en Breugel een subsidie toegekend met een gemiddelde van 125.979 euro per bedrijf.

Ondernemers kunnen de NOW-regeling aanvragen als zij door de coronacrisis een substantiële teruggang hebben in omzet van ten minste 20 procent. Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten, en hiervoor een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Op de website NOW Inzichtelijk is in te zien welke bedrijven de NOW-regeling aan hebben gevraagd en hoeveel zij hebben gekregen. De vergoeding die bedrijven in de eerste ronde hebben ontvangen staan er nu op. Omdat de NOW-regeling is verlengd tot 1 oktober 2020 kunnen de kosten nog oplopen. Daarna volgt er nog een definitieve doorrekening.