Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nuenen kiest voor zelfstandigheid en wil fusie Son en Breugel op termijn

Ook Nuenen gaat gewoon door met de huidige koers
Foto: Ons Son en Breugel

Na veel gejojo over de toekomst van Nuenen heeft de gemeenteraad toch besloten zelfstandig te blijven met een toekomstgericht perspectief richting Son en Breugel.

Een brede raadsmeerderheid van W70, SP, CDA, D66, GroenLinks en Combinatie heeft vanavond tijdens een gemeenteraadsvergadering gekozen voor zelfstandigheid. Volgens Ralf Stultiëns, fractievoorzitter van de grootste partij W70, is er geen reden om te fuseren. Financieel staat de gemeente er goed voor, in tegenstelling tot mogelijke fusiepartner Eindhoven.

Nuenen kijkt echter ook naar de toekomst en sluit een fusie met Son en Breugel op termijn niet uit. Het landelijke karakter van Son en Breugel past veel beter bij Nuenen dan het stedelijke gebied Eindhoven. Dit tegen het zere been van VVD en fractie Pijs, gezien zij een samengang met Eindhoven voor zich zien.

Burgemeester Maarten Houben neemt de opdracht van de gemeenteraad om onafhankelijkheid te verklaren mee naar de gesprekken met Provinciale Staten, dezelfde verklaring als burgemeester Hans Gaillard meeneemt vanuit de gemeente Son en Breugel.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play