Search
Close this search box.

Nuenen heeft meer tijd nodig om fusiepartner te kiezen

Nuenen en de bestuurlijke toekomst
Foto: Ons Son en Breugel

Nuenen moet een fusiepartner kiezen. 1 juli, de deadline van de provincie voor de bestuurlijke toekomst van Nuenen, zal niet gehaald worden.

Burgemeester Maarten Houben heeft in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat er meer tijd nodig is om een keuze te kunnen maken tussen Son en Breugel en Nuenen. De werkgroep binnen de gemeenteraad onder leiding van de burgemeester heeft de afgelopen maanden gesproken met mogelijke kandidaten, maar vindt het onverstandig om de deadline van 1 juli die opgelegd is door de provincie te halen.

De afgelopen maanden hebben verkennende gesprekken geweest tussen Nuenen en Son en Breugel, alsmede Nuenen en Eindhoven. Eindhoven ziet kansen, terwijl Son en Breugel haar eigen proces voor de bestuurlijke toekomst doorloopt. In Nuenen is in ieder geval voorgesteld om de keuze vijf maanden uit te stellen, een voorstel dat nog niet goedgekeurd is door de gemeenteraad.

Nuenen heeft gedeputeerde Anne-Marie Spierings op de hoogte gebracht van het uitstel, maar volgens het Eindhovens Dagblad wou zij nog niet reageren.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play