Search
Close this search box.

Nuenen wil fuseren, maar weet nog niet met wie

Gemeentehuis Nuenen
Foto: Google Maps

Ook de gemeenteraad van Nuenen heeft het licht gezien en erkent dat het niet langer als zelfstandige gemeente verder kan.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd gister volop gedebatteerd over de bestuurlijke toekomst. Een meerderheid stemde in met een fusie. Er waren vijf tegenstemmen van de in totaal negentien raadsleden.

Onduidelijk is alleen met wie onze buurgemeente moet gaan fuseren. De provincie neemt het advies van de commissie Demmers over en ziet Nuenen graag fuseren met Son en Breugel. Maar volgens een eigen onderzoek van VVD en PvdA willen de inwoners fuseren met een grote gemeente zoals Eindhoven of zelfs Helmond, een tot nu toe onbesproken fusiemogelijkheid.

D66 legt zich neer bij de uitkomsten van de commissie Demmers. SP en Combinatie zeggen de hoop in het gemeentebestuur ook op en zien geen optie om zelfstandig te blijven.

W70 en Nuenens Belang waren tegen een fusie en blijven pleiten voor zelfstandigheid. “We mogen zelf naar de provinciale slachtbank lopen, mits het tempo er een beetje in blijft”, zei Ralf Stultiëns van W70 volgens het Eindhovens Dagblad.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees meer over de fusie met Nuenen