OM eist vier jaar cel voor man uit Son en Breugel in drugszaak

OM eist vier jaar cel voor man uit Son en Breugel in drugszaak
Foto: Pexels CC0

Vier verdachten, waaronder een man uit Son en Breugel, die aangetroffen werden bij een inval in een drugslab horen hoge celstraffen tegen zich eisen.

Ene 22-jarige man uit Son en Breugel hoorde vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen. Dit geldt ook voor een 27-jarige man uit Sprang-Capelle. Beide mannen waren op 7 juli 2017 in een drugslab aanwezig toen de politie het pand binnen viel. Volgens de verdachten waren zij aanwezig om “sjouw- en opruimwerk te doen en onkruid weg te halen in de achtertuin”. Het OM verdenkt de mannen van het vervaardigen van XTC en wapenbezit.

Nu.nl meldt ook dat de 46-jarige huurder van het huis uit Helmond, waar het drugslab werd gevonden, zes jaar cel tegen zich hoorde eisen. De eis voor de eigenaar van het pand is dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De pandeigenaar zou op de hoogte zijn van het drugslab in het pand.

In het drugslab midden in een woonwijk in Eindhoven werden grote hoeveelheden brandbare- en explosieve stoffen gevonden. Omwonenden en hulpdiensten liepen hierdoor gevaar op, wat de hoogte van de straffen door het openbaar ministerie verklaart. Naast de celstraffen eist het OM dat de vier verdachten meer dan een miljoen euro aan crimineel verkregen geld terug moeten betalen.

De rechter doet over vier weken uitspraak.

Post article

Post article