Ondanks oproep tot rellen beleefde Ekkersrijt een rustige nacht

Meubelplein Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Mede dankzij zichtbare en onzichtbare maatregelen is Ekkersrijt vannacht niet aangevallen door rellende mensen tijdens de avondklok.

Op social media werd een oproep gedeeld om te rellen op het industrieterrein. Burgemeester Hans Gaillard waarschuwde de ondernemers op Ekkersrijt via de Ondernemersvereniging Ekkersrijt. De email zorgde ervoor dat enkele bedrijven voorzorgsmaatregelen nam. Personeel mocht bijvoorbeeld eerder naar huis. Uiteindelijk bleef het een rustige nacht, mede dankzij zichtbare en onzichtbare maatregelen.

In de avond en nacht hebben politie en particuliere beveiligingsbedrijven een extra oogje in het zeil gehouden. Zo werden aanrijroutes op Ekkersrijt oost richting Ekkersrijt west extra in de gaten gehouden. Rondom Omroep Brabant waren hondengeleiders zichtbaar aan het surveilleren. De diverse camera’s op het bedrijventerrein werden extra in de gaten gehouden. De politie hield automobilisten en scooterrijders preventief staande en controleerde geparkeerde auto’s.

De gemeente Son en Breugel heeft na publicatie van het nieuws contact gezocht met Ons Son en Breugel. Op last van de burgemeester werd dringend en met spoed verzocht het nieuwsbericht direct te verwijderen. Mogelijk zou het nieuwsbericht een escalerende werking hebben. Er was volgens de woordvoerder van de gemeente niks aan de hand. Ons Son en Breugel heeft het verwijderingsverzoek geweigerd. Ook Eindhovens Dagblad had de oproep gepubliceerd, maar niet verwijderd.

Post article

Post article