Search
Close this search box.

Ondanks tegenvaller toch carnaval bij café Het Raadhuis

De in aanbouw zijnde nieuwe bar van café het Raadhuis
Foto: Ons Son en Breugel

Nog vóór de carnaval open, dat was wat Toon Welten en zijn rechterhand Joep Verhagen van café het Raadhuis graag wilden. De afgelopen weken is heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, maar helaas is dat niet gelukt. Toch blijft het met carnaval absoluut niet stil bij het café.

Door flinke bouwtechnische problemen moesten Toon Welten en Joep Verhagen de afgelopen weken zwoegen en zweten om het café weer veilig, schoon en netjes te krijgen voor opening van het pand. De hoop was gevestigd op heropening voor de carnaval. zodat er ook dit culturele volksfeest lekker gehost en gedronken kon worden bij het Raadhuis. Helaas bleek er niet alleen boven het café van alles loos. “Ook beneden was alles aangetast door vocht, waardoor ook de bar niet behouden kon blijven,” laat Toon aan Ons Son en Breugel weten. “Daar hadden we niet op gerekend en omdat het geld nou eenmaal niet op de rug groeit hebben we de schade zelf met man en macht opgelost en een compleet nieuw interieur gebouwd.” Toon verwacht nu om op 5 maart open te gaan waarna op 13 maart een officiële opening volgt.

Maar toch sta je met carnaval niet voor niks bij café het Raadhuis, want carnaval wordt namelijk buiten gevierd in samenwerking met het naastgelegen café Hart van Son. Zowel op carnavalszondag als op carnavalsmaandag zullen er diverse ludieke activiteiten georganiseerd worden zoals spijkerbroekhangen. Carnavalsvereniging Hendig Zat organiseert in samenwerking met de twee cafés de Sonse Bierspelen.