Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ondernemers overhandigen 1105 stemverklaringen aan burgemeester

Foto: Ons Son en Breugel

In totaal brachten 1105 mensen hun stem uit over de komst van het MFA, een actie opgezet door enkele ondernemers uit het centrum van Son en Breugel.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van 30 augustus was tijd vrijgemaakt voor de overhandiging van alle ingezamelde stemverklaringen door de groep ondernemers die recentelijk in lokale weekbladen aandacht vroegen voor de komst van het MFA. Burgemeester Hans Gaillard nam de stemverklaringen in ontvangst in de raadzaal.

Door een briefje uit de lokale weekbladen te knippen en te deponeren in dozen die op diverse plaatsen in de gemeente stonden, konden mensen gehoor geven aan de oproep van de groep. De mensen konden aangeven of zij hun goedkeuring gaven voor een MFA gebouw. In totaal werden 1105 stemverklaringen opgehaald, waarvan 27 voor de komst van het MFA waren waren en 2 neutraal. Een overweldigende meerderheid van 1076 stemmers zetten een kruistje bij ‘nee’ op hun briefje.

“De afgelopen maanden hebben inwoners van Son en Breugel kunnen stemmen voor of tegen een multifunctionele accommodatie,” zei Dorethe van Beuningen als woordvoerder van de groep bij haar inspraakmogelijkheid. “Een MFA in de kerk of een gigantisch gebouw dat miljoen gaat kosten voor onze gemeente, ons gemeenschapsgeld. Wij als ondernemers en initiatiefnemers hopen van ganser harte dat u deze stemmen serieus neemt.”

De inbreng van de stemmen brachten een meerderheid van de gemeenteraad echter niet op andere gedachten. De ingeslagen weg, waarbij de huidige Sint-Petrus’ Bandenkerk plaats moet maken voor een nieuw gebouw en woningbouw, blijft gevolgd worden.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play