Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ondertekening aannemingsovereenkomst bouw nieuw gemeentehuis

Ondertekening aannemingsovereenkomst bouw nieuw gemeentehuis
Foto: Gemeente Son en Breugel

Terwijl buiten de bulldozers van Stam en de Koning de laatste resten van de beide vleugels van het oude gemeentehuis aan het slopen zijn, tekenen wethouder Kees Vortman en Arno van Tilburg, de directeur van de Eindhovense aannemer Stam en de Koning, in de raadzaal het aannemingscontract voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

De start van de bouw is in januari 2018 en het nieuwe gebouw wordt in maart 2019 opgeleverd.

Stam en de Koning is ook de aannemer voor asbestsanering en de sloop. Mede daardoor loopt het project precies op schema en blijft de aanneemsom binnen de vooraf gestelde financiële kaders. Het gebouw krijgt een kantoorbestemming op de eerste en tweede verdieping en winkelbestemming op de begane grond. Indien de functies van het gemeentehuis drastisch veranderen, kan het gebouw op termijn omgebouwd worden tot appartementengebouw.

De publieksbalies en bestuurscentrum blijven tijdens de nieuwbouw open. De ambtelijke organisatie heeft intrek in het schoolgebouw aan de Vijverberg genomen. Als het gebouw in 2019 wordt opgeleverd, zal de begane grondverdieping van de nieuwbouw aan de Airbornstraat eerst tijdelijk dienst doen als bestuurscentrum en locatie voor de publieksbalies, omdat dan het bestuurscentrum wordt gerenoveerd. Daarna komen er op de begane grond pas winkels.

 


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.