Ongeschikte kabelbaan wordt toch niet verplaatst naar ’t Zand

De speeltuin aan de Limburglaan met een kabelbaan, klimrek en pannaveld
Foto: Ons Son en Breugel

Een kabelbaan die te veel herrie maakt verplaatsen van de ene woonwijk naar de ander, is ook verplaatsen van het probleem. Het probleem heeft zichzelf opgelost, omdat de baan helemaal niet geschikt is voor beide locaties.

Trots was de jeugdgemeenteraad, dat zij de speeltuin in de Gentiaan nieuw leven in konden en mochten blazen. De speeltuin geeft veel plezier. Maar op dinsdag 30 januari besloot het college van burgemeester en wethouders om de kabelbaan in de speeltuin te verplaatsen. De kabelbaan veroorzaakte in de speeltuin aan de Limburglaan te veel overlast.

Door de ligging vlakbij achtertuinen werd overlast ervaren door buurtbewoners. De speeltuin in ’t Zand zou meer geschikt zijn. Uit een anonieme enquête onder de buurtbewoners zou de baan ook meer dan welkom zijn volgens de gemeente.

Niet geschikt

Toen buurtbewoners op eigen initiatief nog een enquête hielden onder elkaar, klonk een ander verhaal. “De uitkomst uit die enquête is niet te vergelijken,” zei wethouder Jan Boersma (CDA) na vragen van Voor U. “Onze enquete is anoniem uitgevoerd, dat was het moment om je mening te geven. Achteraf vragen wat iedereen gestemd heeft is niet de juiste gang van zaken.”

Buurtbewoners die tegen de komst van de kabelbaan zijn, kunnen echter nu toch opgelucht ademhalen. De baan blijkt namelijk helemaal niet geschikt voor woonwijken. “Na het collegebesluit is de geschiktheid van dit type kabelbaan opnieuw onderzocht. Hieruit bleek dat dit type kabelbaan niet geschikt is in een woonwijk.” Het college heeft daarom besloten de kabelbaan niet te plaatsen in ’t Zand.

Post article

Post article