‘Ons boek’, veertien verhalen van mensen uit Son en Breugel

Ineke van Uden en Bernard van Hal met hun boek 'Ons Boek'
Foto: Floor Hendriks
Nieuws

Veertien inwoners van Son en Breugel vertellen hun verhaal in ‘Ons boek’. Ons boek is geschreven door twee lokale schrijvers: Ineke van Uden en Bernard van Hal.

Deze twee oud-collega’s van weekblad Forum bleven na het opheffen van deze lokale krant contact houden en spraken vaak over hun passie: schrijven. Op een gegeven moment ontstond het idee om samen een boek te gaan schrijven. Verhalen over mensen uit Son en Breugel. Mensen die het leuk vinden om iets te vertellen over hun werk en over hun leven.

Het boek heet niet voor niets ‘Ons boek’. Door de verhalen van inwoners uit Son en Breugel is het een boek over ons dorp Son en Breugel. Voor de veertien geïnterviewden is het ook ‘ons boek’ als ze hun eigen verhaal of dat van die ander teruglezen. En voor de schrijvers voelt het ook als ‘ons boek’. Geen opdrachtgevers, geen sponsoren, geen regels waar rekening mee gehouden moest worden. Gewoon schrijven wat ze leuk vinden. Verhalen schrijven die veertien mensen hebben durven, willen en kunnen vertellen. Zeer uiteenlopend.

Bernard en Ineke weten vanuit de tijd van weekblad Forum dat inwoners uit Son en Breugel graag persoonlijke verhalen lezen over dorpsgenoten. Dat bewees het grote succes van Huisnummer Zestien (destijds geschreven door wijlen Jan Burgers) en later Huisnummer Tien en Huisnummer Vijf. De foto’s in het boek zijn gemaakt door de 18-jarige Sonse Floor Hendriks.

Het boek is vanaf woensdag 7 mei te koop bij Primera en bij PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven. Het boek kost 9,95 euro en van elk verkocht boek gaat 1 euro naar SamenLoop voor Hoop Son en Breugel 2021, waarbij door lokale acties geld opgehaald wordt voor KWF Kankerbestrijding. De eigenaar van weekblad Forum, Jan Burgers, overleed aan longkanker en Ineke is betrokken bij de communicatiewerkgroep van SamenLoop voor Hoop Son en Breugel 2021. Toen één van de geïnterviewden, Corry van Asseldonk, voorstelde om een deel van de opbrengst van het boek aan een goed doel te besteden was het voor beide schrijvers al snel duidelijk dat het een lokaal goed doel moest zijn.

Een boek over, voor en door mensen uit Son en Breugel waarbij per boek 1 euro naar SamenLoop voor Hoop Son en Breugel 2021 gaat. Lokaler kan het niet. 

Post article

Post article