Ons Dorp Kwist komt met nieuwe quizopzet

Team de Harmonie druk bezig met Ons Dorp Kwist
Foto: Ons Son en Breugel

Ook dit jaar kan er weer volop gepuzzeld en gezocht worden naar antwoorden op alle vragen en hersenkrakers die Ons Dorp Kwist op 7 oktober zal voorleggen via het uitgebreide vragenboek.

Net zoals andere jaren heeft de commissie ook na de quiz van 2021 gevraagd aan alle teams of ze feedback konden geven over de quiz van dat jaar. Tijdens de feestavond zijn de diverse commissieleden bovendien rondgegaan in de zaal om met de teams te spreken over eventuele verbeteringen van de quiz.

Een veelgehoorde opmerking was toch wel dat het veel vragen en opdrachten zijn als je met een kleiner team meedoet. Het is dan jammer dat je niet alles kunt oplossen en daarom geen bevredigend resultaat kunt behalen. De commissie heeft deze feedback ter harte genomen en dit jaar gaat er daarom een belangrijke wijziging plaatsvinden.

Twee quizzen

In 2022 zullen er twee quizzen gemaakt worden. Naast de reguliere quiz, die we al jaren kennen, komt er ook een kleinere variant beschikbaar. De kleine quiz bevat minder vragen, waardoor deze voor de teams met minder personen ook prima te doen zal zijn. Waar de grote quiz bestaat uit tien vragen per categorie, zal de kleine quiz zes vragen per categorie bevatten.

De categorieën zijn hetzelfde, het zijn enkel minder vragen. Ook de doe-opdrachten zullen zowel in de kleine als grote quiz voorbij komen. Wel zullen de geheime opdracht en de categorie “Op pad” in beide quizzen volledig moeten worden uitgevoerd.

De kleine quiz is bedoeld voor teams tot ongeveer vijftien personen. Met dat aantal personen zal de quiz zeker goed te doen zijn. Heb je een groter team, dan schrijf je je gewoon in voor de grote quiz. En als je als kleiner team met minder dan vijftien personen ook liever de grote quiz wil doen, dan mag dat natuurlijk. Deze uitdaging hoef je zeker niet uit de weg te gaan.

Twee hoofdprijzen

Twee quizzen betekent ook twee keer prijzengeld. Voor beide quizzen zal de hoofdprijs 300 euro zijn. De tweede plek levert 200 euro op en de derde plek 100 euro. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de feestavond op zaterdag 22 oktober. Zorg dat je deze datum ook al in je agenda noteert.

Het inschrijfgeld voor zowel de kleine als de grote quiz bedraagt 30 euro per team. De inschrijving start op zaterdag 2 april via www.onsdorpkwist.nl en is definitief na betaling van het inschrijfgeld. Dus verzamel je teamgenoten alvast en zorg dat je je inschrijft voor ofwel de kleine of de grote quiz. Onder de teams die zich hebben ingeschreven voor 1 juni verloten ze twee borrelplanken die op de dag van de quiz bezorgd worden bij de teamcaptain.

Post article

Post article