Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ons Dorp Live biedt voor iedereen een muzikale avond

Code Willem tijdens Ons Dorp Live
Foto: Ons Son en Breugel

Met meer dan twintig bands verspreid over zeven podia in het centrum van Son en Breugel bood Ons Dorp Live voor iedereen een leuke avond met een unieke muziekevenement.

Tijdens Ons Dorp Live werden bands uit Son en Breugel en de rest van de omgeving uitgenodigd om mee te doen aan een avondvullend evenement, waarbij op diverse podia in het centrum van het dorp opgetreden zou worden. Café het Raadhuis, café ’t Hart van Son, café restaurant de Zwaan, het Vestzak, de IJsbaan, jongerencentrum Oase en hotel La Sonnerie hadden hun deuren wagenwijd opengezet voor een gezellige avond.

Next Monday tijdens Ons Dorp Live

In café het Raadhuis trad bijvoorbeeld Next Monday op. De band uit Eindhoven met Sonse leadzanger Patrick Wijns is enorme fan van Placebo. Maar een eenzijdig repertoire had de band niet, met uitstapjes naar de muziek van bijvoorbeeld Kings Of Leon, Muse en Nothing But Thieves. Speciaal voor Ons Dorp Live had de band zelfs de top 40 hit Natural van Imagine Dragons ingestudeerd. Toen het podium voor Patrick Wijns te klein werd, zocht de zanger het hoger op door op de vensterbanken te gaan staan, wat zorgde voor levendigheid.

Bruce tijdens Ons Dorp Live

’t Hart van Son zat bommetje vol. Wie bij het optreden van coverband Bruce wou zijn, stond zeker enkele minuten te wachten om fatsoenlijk binnen te komen in het café. Veel Bruce Springsteenfans dus, die aanwezig waren om de band onder vocale begeleiding van Kevin Bachus te horen. De klassiekers van ‘The Boss’ kwamen voorbij, waarbij de saxofoonkunsten van Arold Schers (die zichzelf meermaals tijdens Ons Dorp Live liet zien) zorgde voor een uniek sausje. Alleen jammer dat achterin de zaal de band niet te zien was.

In jongerencentrum Oase stond een groot podium opgesteld, onder andere voor Black Ties Shoes. De band opereert normaal met vier bandleden, maar voor deze editie van Ons Dorp Live werd gekozen voor een tweekoppige opstelling. Een intieme en akoustische set met nummers van onder andere Nirvana, Erik Clapton en Oasis. Zanger/gitarist Tijn Luijben liet het aanwezige publiek zijn eigen geschreven nummers voor het eerst horen, waarmee de jonge artiest zijn vleugels nog verder weet te spreiden. Drummer Sjors Luijben durfde het zelfs aan om voor het eerst op het podium een basgitaar ter hand te nemen.

De kapelzaal van hotel La Sonnerie kon genieten van Green Apple, de rock- en bluesband met een repertoire bestaande uit muziek vanaf de jaren 70 tot nu. Een goede mix die in de zaal aan het bewegen kreeg. En door de ambiance van de oude kapel ademde het optreden van de zes artiesten sfeer uit.