Ons Krutjesgat Kwist zorgt voor vermaak bij gebrek aan carnaval

Aris Weel op het podium van de Zittingsavond
Foto: Ons Son en Breugel

Dit jaar geen zittingsavonden, geen sleuteloverdracht, geen optocht en geen tent. Helaas zal 2021 het jaar blijven waarin carnaval geen doorgang kon vinden. Om tijdens de carnavalsdagen toch voor wat vertier te zorgen hebben carnavalsvereniging de Krutjesrapers en de commissie van Ons Dorp Kwist de handen ineengeslagen en organiseren zij Ons Krutjesgat Kwist.

Dit wordt een online quiz met vragen over carnaval in Krutjesgat en daarbuiten, de zittingsavonden, de optocht, de prinsen en alles wat maar met carnaval in ons dorp te maken heeft. De vragen variëren in moeilijkheidsgraad, zodat niet alleen de echte carnavalskenners maar ook de carnavalsvierders mee kunnen doen.

De quiz zal gehouden worden op vrijdag 12 februari. Live vanuit de studio van Foolen Audio & Light vuren Remco Heeren en Marleen Spooren de multiple choice vragen op je af. Het gaat om parate kennis, de tijd om te antwoorden is beperkt dus opzoeken is niet of nauwelijks mogelijk. Naast een apparaat om de livestream op te bekijken (televisie, laptop, tablet) heb je ook een smartphone of tablet nodig om de quiz op te spelen. 

Zes rondes met elf vragen

De quiz start om 20:00 uur, maar vanaf 19:00 uur kun je inloggen en wordt er al gezellige feestmuziek gedraaid om in de stemming te komen. Je kunt dan ook je foto’s en filmpjes delen om te laten zien hoe jij met je team de quiz speelt. Er zijn in totaal zes rondes met elf vragen. Tussen de rondes door zal er gezorgd worden voor entertainment in de studio door enkele bekende gezichten uit Krutjesgat.

Bij een quiz hoort natuurlijk ook een prijs. De hoofdprijs is een volledig verzorgd arrangement voor de laatste zittingsavond van 2022 voor vier personen. Je wordt ontvangen in De Zwaan met koffie met gebak. Om 19:00 uur wordt je begeleid naar een gedekte tafel in de zaal en wordt voorzien van hapjes en drankjes gedurende de gehele avond. Na afloop is er een ontmoeting met de prins. Een prijs die zeker de moeite waard is om voor mee te spelen.

De organisatie wil benadrukken dat het de bedoeling is dat er in de huislijke kring gespeeld wordt. Gezien de huidige coronamaatregelen mag je maximaal één gast thuis ontvangen. Zij vertrouwen erop dat iedereen zich dan ook aan deze regels houdt bij het spelen van de quiz.

Aanmelden

Ben jij de grootste kenner van Krutjesgat of heb je gewoon zin in een gezellige avond die in het teken staat van carnaval? Schrijf je dan in met je team voor Ons Krutjesgat Kwist. Het inschrijfgeld is 5 euro per team. Inschrijven kan via www.onsdorpkwist.nl. Na betaling ontvang je je inschijfbewijs met je logingegevens voor 12 februari en andere belangrijke informatie. Bewaar deze mail dus goed.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met secretariaat@onsdorpkwist.nl. Carnavalsvereniging de Krutjesrapers en Ons Dorp Kwist hopen op jullie enthousiaste deelname.

Post article

Post article

Deel dit nieuws

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Meer nieuws