Ons Son en Breugel start openbare proef van Ons TV

Ons TV bij sportcafé Expreszo
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Met de proef van Ons TV zet Ons Son en Breugel de volgende stap in het bieden van content aan het dorp. Met het laatste nieuws, de leukste evenementen, mooie foto’s en video’s, het actuele weer en meer toegespitste content brengt Ons Son en Breugel het dorp verder de 21ste eeuw in.

Het afgelopen jaar is op de achtergrond gewerkt aan een duurzaam, digitaal televisieplatform, gericht op Son en Breugel. “Het idee is ver voor de lancering van Ons Son en Breugel in 2018 ontstaan,” zegt initiatiefnemer Rutger van der Heijden. “Toen besloten werd om op eigen benen te staan is een plan opgesteld, waar Ons TV een onderdeel van is. Na de lancering van Ons Son en Breugel is langzaam maar zeker het project van concept naar realiteit gegaan. Meer dan een jaar is er aan het systeem gewerkt, voornamelijk achter de schermen. Nu is het tijd om Son en Breugel te laten zien wat Ons TV is.”

Ons TV is een digitaal televisieplatform voor en over Son en Breugel. Via schermen die in het dorp gebruikt gaan worden kunnen de inwoners van Son en Breugel nieuws, agenda, foto’s, video’s, weer en andere leuke content over het dorp ervaren. “De techniek is helemaal dynamisch. Zodra er nieuws is in Son en Breugel, is het nieuws op Ons TV te zien. Je hoeft dus niet te wachten tot er een krant op de mat valt, je kan gewoon tijdens het sporten of aan de bar op de hoogte gehouden worden van wat jou interesseert. We zijn constant bezig om nieuwe ideeën te bedenken en realiseren.”

Ons TV nog beter maken

Voorlopig is Ons TV een proef. Sportschool Sonsport, kledingwinkel Bergmans Jeanshouse en sportcafé Expreszo zijn bereid gevonden om mee te draaien in de proef. “Het systeem is zo gemaakt dat zij alleen maar het scherm aan hoeven te zetten. De content wordt dynamisch en op afstand geregeld. We hebben de ondernemers gevraagd om kritisch te kijken en hun oren open te houden wat hun klanten er van vinden. Op deze manier wordt Ons TV nog beter als we klaar zijn met de proef.”

De vormgeving van Ons TV is in samenwerking met User Experience deskundige Lex van Dommelen van Lexvd tot stand gekomen. Voor hem was het de eerste keer dat hij werkte met televisie. Desalniettemin is hij de uitdaging aangegaan, tot grote tevredenheid van Ons Son en Breugel. De invloeden van Lex van Dommelen zijn deels ook doorgevoerd in andere projecten van Ons Son en Breugel, om te komen tot een (nieuwe) consistente huisstijl passend bij dit project.

Wie Ons TV wil ervaren kan bij Sonsport, Bergmans Jeanshouse en Expreszo terecht. Gedurende de proef staat Ons Son en Breugel open voor zowel positieve als negatieve feedback. De feedback kan gegeven worden via bijvoorbeeld het contactformulier, email of onze Facebookpagina. Ook ondernemers die een scherm hebben hangen en hier graag meer mee willen doen zijn welkom om mee te doen. Deelname aan de proef is gratis.

Post article

Post article