Search
Close this search box.

Ons Son en Breugel zet in augustus de AED in de spotlight

Een AED voor de ingang van het Vestzak
Foto: Ons Son en Breugel

Weten waar een AED hangt kan van levensbelang zijn om het leven van jouw buren, familie, vrienden of zelfs vreemden te redden. Tijdens #AEDaugustus brengt Ons Son en Breugel iedere dag een AED in het dorp in beeld, zodat jij weet waar je terecht kunt.

AED’s zijn van levensbelang. Volgens de Hartstichting hebben zo’n 1,4 miljoen mensen in Nederland die hart- en vaatpatiënt zijn. Niet verwonderlijk dat er ieder jaar ongeveer 8000 reanimaties zijn, waarvan 70% thuis plaatsvindt. Hoe ingrijpend een reanimatie kan zijn lees je in dit aangrijpende verhaal van een hulpverlener uit Son en Breugel die zijn ei kwijt moest. De gemiddelde overlevingskans van 23% kan omhoog, als mensen een reanimatiecursus volgen en weten waar AED’s in de buurt zijn.

Foto’s en locaties op social media

Om die overlevingskans zo hoog mogelijk te krijgen in Son en Breugel, zet Ons Son en Breugel de AED apparaten in Son en Breugel in de spotlight. Op onze social mediakanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram plaatsen wij tijdens #AEDaugustus foto’s en locaties van AED’s. Dan ben jij op de hoogte van de locatie. Als je deelt of retweet weten jouw vrienden, familie en kennissen ook waar een AED hangt, zodat wellicht jij op een dag gered kan worden. Aan het eind van de maand zorgen wij voor een handig overzicht op de website om #AEDaugustus in leven te houden.

Om #AEDaugustus tot een succes te maken, zoeken we AED’s in Son en Breugel. Niet iedere AED is namelijk geregistreerd bij hulpverleningsinstanties. Heb jij een AED thuis of op het werk? Laat het ons weten, zodat wij tijdens #AEDaugustus zo veel mogelijk AED locaties kunnen laten zien.