Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontmoet & Groetplein verbindt ouderen in het Vestzaktheater

Foto: Ons Son en Breugel

Samenkomen, koffie drinken, gezellig kletsen, breien… ouderen kunnen vanaf vandaag het Ontmoet & Groetplein van ZuidZorg komen ontdekken.

Zo’n anderhalf jaar geleden ontstond er bij gesprekken tussen de gemeente en ZuidZorg een idee: een ontmoet- en groetlocatie openen in Son en Breugel waar ouderen samen kunnen komen. Samen bezochten de twee partijen het Ontmoet & Groetplein in Eindhoven, een formule dat daar al succesvol loopt volgens wethouder Robert Visser.

“We zeiden ‘wat daar gebeurt vinden we hartstikke mooi, een goed initiatief'”, zegt wethouder Robert Visser bij de officiële opening. “Van en door de mensen zelf. We waren daar echt van onder de indruk, vooral ook het hele creatieve programma wat daar opgebouwd wordt.” Een initiatief dat ook prima een plek zou kunnen krijgen in Son en Breugel. “In Son en Breugel zou dit echt een aanvulling zijn op wat we hebben. Mensen die op een goede manier uit huis komen, zelf dingen doen etcetera.”

 

Nu is het anderhalf jaar later en opent het Ontmoet & Groetplein Son en Breugel haar deuren in het Vestzaktheater. Een tijdelijke locatie, want de bedoeling is om straks te verhuizen naar het nieuw te bouwen MFA. “We hebben naar verschillende locaties gekeken, maar we zeiden ‘goh als we dat nou in het Vestzak zouden kunnen krijgen zou dat mooi zijn want we hebben ook andere activiteiten.” Binnenkort zal ook de bibliotheek verhuizen naar het Vestzaktheater, in afwachting van het voltooien van het MFA.

Charles Laurey, bestuursvoorzitter van ZuidZorg, is blij met de nieuwe vestiging. “Wij staan hier als ZuidZorg mensen met gepaste trots. Wij zijn ongeveer drie jaar bezig met de formule van het Ontmoet & Groetplein. Je nek uitsteken, je manifesteren, je als organisatie zichtbaar maken voor de cliënten. Toen wij drie jaar geleden begonnen aan het Ontmoet & Groetplein hadden we niet gedacht dat wij na drie jaar zo’n zes vestigingen zouden hebben. Daar zijn we hartstikke trots op.”

 

Het plein doet denken en voelt aan als een echte huiskamer waar mensen samen kunnen komen. Er worden iedere dag van de week activiteiten georganiseerd, zoals breien, wandelen, samenkomen, bewegen en ontdekken. Voor de meeste activiteiten betaalt de deelnemer een kleine vergoeding, variërend van 3 euro tot 8,50 euro.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play