Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontsnappen aan de hitte? 6 tips

Foto: Pixabay

Komende dagen worden volgens de geleerden temperaturen bereikt tot wel 37 graden. Dit is wat je kunt doen in Son en Breugel kan doen om de hitte af te koelen.

  • In de schaduw op het terras een drankje pakken

Son en Breugel kent enkele gezellige en goed verzorgde terrassen. Denk bijvoorbeeld aan café de Zwaan aan het Kerkplein in Son (als je maar niet te veel herrie maakt). Iets verderop, aan de Markt, zit café ’t Raadhuis waar vooral jongeren zich vertoeven aan een heerlijk koel drankje. Wil je lekker aan het water zitten, dan is er de jachthaven aan het Wilhelminakanaal, al zul je daar iets meer zon te voortduren krijgen. Wellicht niet zo voor de hand liggend maar toch heel gezellig zijn de terrassen van Il Ponte en Steak & Dine op het Raadhuisplein.

  • Een heerlijke frisse duik nemen

Son en Breugel kent een zwembad, maar als de zon schijnt trekt iedereen naar Aquabest. Mocht de nood om af te koelen heel hoog zijn, dan is het Oud Meer en de vijver in Sonniuspark volgens de gemeente inzetbaar. Let wel op dat dit alleen in noodsituaties is. De vijver aan de Europalaan kan met deze temperaturen blauwalg bevatten en is dus off-limits.

  • Eventjes je flesje water bijvullen

Onderweg wat afkoeling nodig? De gemeente biedt gemeentepils aan bij het pannaveldje in ’t Zand en bij speeltuin de Molenwiek in Breugel. Op deze twee lokaties kan gratis een flesje water bijgevuld worden.

  • Zet de airco aan

Natuurlijk kan je de airco aanzetten. Heb je geen airco? Winkels als BCC en Mediamarkt op Ekkersrijt hebben volop airco’s en ventilatoren tijdens de zomer. Ze komen echter mondjesmaat binnen en vliegen zo weer de deur uit, dus wees er snel bij.

  • Organiseer een watergevecht in de straat

Er gaat niets boven een goed gevecht met de buren. Een watergevecht dan natuurlijk! Vul die waterpistolen, pak die ballonnen die over waren van de verjaardag en haal emmers en sponzen uit de kast. Daag je buurman, buurtvrouw of iedereen die het aandurft uit om samen af te koelen. Als je dit combineert met het gratis water van het pannaveldje en de Molenwiek, zien we grote watergevechten tegemoet.

  • Eet een heerlijk verkoelend ijsje

Na het warme eten een koel ijsje, heerlijk. Natuurlijk kan je ijsjes kopen bij de Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Super en Emté, maar denk ook eens aan la Toscana en de Dames in de Nieuwstraat. Zij hebben heerlijk vers schepijs. En wil je eens iets nieuws proberen? De Plus en Scharrelslager Royackers verkopen stoer ijs, gemaakt van waterbuffelmelk bij de Stoerderij uit Breugel. Zo steun je de lokale economie nog eens extra.

Heb je zelf nog tips of een lekker verkoelende foto? Laat het ons weten via email, Facebook of Twitter.