Search
Close this search box.

Ook George, Tijn en Maya knallen tijdens het Koningsnachtconcert

Tijn Luijben, George Blanken en Maya Dufour, drie artiesten tijdens het Koningsnachtconcert
Foto: PHEV (aangeleverd)

Vorige week lieten we je al kennis maken met Franklin van den Tillaart, Marsha van der Aa en Susan Kranen. Zij gaan acte de presence geven tijdens het Koningsnachtconcert op 26 april, samen met harmonie Pro Honore Et Virtute.

Maar zij zijn niet de enige artiesten die je die avond kunt gaan bewonderen. Hierbij stellen we graag de volgende drie artiesten aan u voor die optreden bij het Koningsnachtconcert.

George Blanken

Deze muzikale duizendpoot woont in Heeswijk-Dinther en zijn grote hobby is natuurlijk muziek maken. Dat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat hij leadzanger in verschillende bandjes is. Bekende namen als Crazy Cadillac, Chicken George, Memory Plane en de Expats Bigband om er maar enkele te noemen. Daarnaast zingt George ook regelmatig als zanger bij verschillende concerten, shows en evenementen.

Naast al deze bandjes is George ook coach en begeleidt hij een hele groep van circa 50 mensen (kinderen en volwassen) die lid zijn van Music-Academy GLOW, de plek voor jong theatertalent. George zet zich voor hen in als docent op gitaar en zang. “Het is altijd leuk, spannend en vooral leerzaam om mee te doen aan diverse projecten, zoals het Koningsconcert 2018.” Voor George is het een grote uitdaging om met nieuwe mensen muziek te gaan maken en iets moois neer te zetten. Hij vindt het dan ook een hele eer om hiervoor gevraagd te zijn.

Tijn Luijben

De 23-jarige Tijn Luijben is geboren en getogen in Son en Breugel. Muziek heeft altijd een grote rol in zijn leven gespeeld. Het luisteren, maken en zelf schrijven ervan is een grote passie van hem. Tijn heeft op het podium gestaan met zijn rockbandje Black Tied Shoes en ook als solist met zijn akoestische gitaar en zijn eigen geschreven liedjes. Tijn studeert dit jaar af aan de Toneelschool en daarmee begint zijn carrière als acteur en theater maker.

Tijn vond het een geweldige ervaring om tijdens het bevrijdingsconcert Remember September in 2019 met de harmonie op het podium te stralen. Hij kijkt er dan ook enorm naar uit om weer samen het publiek te vermaken bij deze editie van het Koningsconcert.

Maya Dufour

Maya Dufour is een 22-jarige Antwerpse violiste met roots in Zweden en Finland. Opgegroeid in een muzikale familie speelde ze haar eerste noten al op 3-jarige leeftijd. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In het dagelijks leven is ze muziekpedagoge, een beroep dat ze met hart en ziel uitoefent. Ze houdt ervan om haar liefde voor muziek door te geven aan mensen van alle leeftijden. Als violiste heeft Maya al op menig internationaal podium heeft gestaan. Toch ziet ze enorm uit naar het samenspelen met het harmonieorkest bij het Koningsconcert.

Het concert begint 20.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Meer informatie over het Koningsnachtconcert verschijnt de komende weken in de lokale media, op de website www.phev.nl/koningsconcert en via de sociale media van PHEV.