Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook leraren Emiliusschool komen in actie

Ook leraren Emiliusschool komen in actie
Foto: Ons Son en Breugel

Landelijk werd vanochtend gestaakt door leraren om aandacht te vragen voor het onderwijs, een staking waar ook de leraren van de Emiliusschool aan mee deden.

De docenten van de Emiliusschool trokken naar het gemeentehuis om aandacht te vragen voor de staat van het onderwijs. Leerkrachten ervaren een hoge werkdruk, krijgen te weinig betaald en zien een tekort aan collega’s. Vandaag staakten docenten in heel Nederland het eerste uur, een uur dat de Emiliusschool gebruikte om een statement te maken.

De actie van de docenten van de Emiliusschool bleef niet onopgemerkt. Wethouder Kees Vortman kwam even naar buiten om de menigte toe te spreken en zei dat het een “krachtig signaal” is, maar hij kan helaas weinig veranderen aan de situatie. Voor de bruid en bruidegom die op hetzelfde moment in het echt werden verbonden in de raadzaal is de actie in ieder geval onvergetelijk.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play