Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook op vaderdag is rondvaartboot de Waterengel er voor iedereen

Rondvaartboot de Waterengel in het kanaal
Foto: De Waterengel

Heb jij al kennis kunnen maken met de speciale rondvaartboot de Waterengel? De boot met de rolstoellift, vlakke vloer en dementievriendelijke maatregelen vaart in de regio en geeft mensen een onbezorgde dag op het water. Op 16 juni is het weer mogelijk om kennis te maken met de Waterengel.

Na het succes van de moederdagvaart op zondag 12 mei, organiseert de Waterengel weer een open dag. Op vaderdag (16 juni) vaart de boot drie keer (om 11:00, 13:00 en 15:00 uur) anderhalf uur uit voor iedereen die even wil varen of meemaken hoe het is om eens ónder de Sonse hefbrug door te gaan. Deze datum leent zich ook erg goed als vaderdag-uitje, maar voor ieder die mee wil; meld je vooraf even aan via info@dewaterengel.nl.

De rondvaart kost 24,50 euro inclusief koffie/thee met gebak. Extra drank is op nacalculatie. Per vaart kunnen 12 personen mee, ook als zij in een rolstoel zitten. De vaart is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Alle opbrengsten van deze open vaarten gaan naar de speciale zorgvaarten.

Unieke vaarbeleving

Vele zorginstellingen hebben de boot al weten te vinden vanwege de unieke eigenschappen. Maar het project, dat wordt gerund door vrijwilligers, bestaat dankzij de overige boottochten. Van de opbrengst van die boottochten kan de boot immers voortbestaan en kunnen zij de zorg een flink gereduceerde prijs bieden. En zo’n boottocht, dat kan van alles zijn.

Alles met maximaal 12 personen, maar van klein feestje tot vergadering; het past en kan. Dankzij contacten met plaatselijke ondernemers is er ook onder andere gebak, lunch of een borrelplank te regelen. De vaarten van de Waterengel zijn altijd voor besloten groepen, op enkele open dagen na. Wie meer informatie wil, kan terecht op de website van rondvaartboot de Waterengel.