Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op deze locaties kun je 21 maart stemmen in Son en Breugel

stemmen referendum tweede kamerverkiezing
Foto: Pixabay CC0

Binnenkort kunnen alle stemgerechtigde dorpsbewoners stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing en een raadgevend referendum.

Op 21 maart kan gestemd worden voor een nieuwe gemeenteraad. De gemeenteraad is een groep van gekozen volksvertegenwoordigers binnen een gemeente die onder andere het dagelijks bestuur van de gemeente (het college van burgemeester en wethouders) controleert en beslissingen neemt over ontwikkelingen die Son en Breugel aan gaat. In de gemeenteraad zitten 17 zetels.

Je kunt op 21 maart van 07:30 uur tot 21:00 uur je stem uitbrengen op de volgende locaties:

  1. Gemeentehuis, Raadhuisplein 1;
  2. Verzorgingstehuis Berkenstaete, de Bontstraat 71;
  3. Basisschool de Sonnewijzer, Ruysdaelstraat 6;
  4. Basisschool de Bloktempel, Ijssellaan 6 (let op: ingang aan de Amerikalaan);
  5. Braecklant, Amerikalaan 2 (let op: deze stem locatie is niet rolstoeltoegankelijk);
  6. Parochiehuis Den Bauw, Sint-Genovevastraat 29;
  7. Basisschool de Stokland: Jupiterstraat 3;
  8. De Boerderij, Leeuwstraat 2;
  9. Basisschool de Ruimte, Honingbij 1.

Iedere kiesgerechtigde mag zelf bepalen in een van de stembureaus de stem uit te brengen. Als je gaat stemmen moet je naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Geldige identiteitsdocumenten zijn het Nederlandse paspoort, identiteitskaart of rijbewijs die maximaal 5 jaar jaar verlopen is. Als je je niet kunt identificeren mag je niet stemmen.

Mocht je op 21 maart niet in staat zijn om zelf te gaan stemmen, dan kun je een persoon machtigen. Geen stempas ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente. Meer informatie vanuit de gemeente kan je nalezen op de website van gemeente Son en Breugel.

Raadgevend referendum

Op 21 maart kan ook gestemd worden over het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (in de volksmond ook wel de ‘sleepwet’ genoemd). Wil je meer weten over het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.