Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op deze locaties kun je 6 april stemmen

stemmen referendum tweede kamerverkiezing
Foto: Pixabay CC0

Son en Breugel heeft de lijst met stembureaus aangevuld met vier nieuwe locaties.

Op last van de rechter is de gemeente Son en Breugel verplicht om zeven stembureaus te openen tijdens het raadgevend referendum op 6 april. De gemeente heeft vandaag, een dag na de uitspraak, een complete lijst met stemlocaties bekend gemaakt.

  • Gemeentehuis, Raadhuisplein 1
  • Verzorgingshuis Berkenstaete, De Bontstraat 71
  • Korein Kinderplein, Ruysdaelstraat 2
  • Basisschool De Bloktempel, IJssellaan 6
  • Parochiegebouw Den Bauw, St. Genovevastraat 29
  • Basisschool De Stokland, Jupiterstraat 3
  • De Boerderij, Leeuwstraat 2

Het gemeentehuis, basisschool de Bloktempel en de Boerderij waren al aangewezen als stemlocatie. Door de uitspraak van de rechter komen daar nu basisschool de Stokland, verzorgingshuis Berkenstaete, parochiegebouw Den Bauw en Korein Kinderplein bij.

stemmen

Voorheen waren ook galerie Dejavu, de oude gemeentewerf en het combigebouw stemlocaties. Dejavu en het combigebouw zijn wegens hun ligging ten opzichte van basisschool de Stokland niet in gebruik als stemlocatie. Door de vondst van asbest is de oude gemeentewerf per 1 april gesloten.

Het raadgevend referendum over het associatieverdrag met de Oekraine vergt een opkomstpercentage van 30%. De uitslag is niet bindend: het is raadgevend, waardoor de Tweede Kamer alsnog het advies van het volk naast zich neer kan leggen. Meer informatie over het referendum is te vinden op de website van de referendumcommissie.

Mocht je op 6 april niet in staat zijn om zelf te gaan stemmen, dan kun je een persoon machtigen. Geen stempas ontvangen? Dan kan je tot uiterlijk 1 april een nieuwe stempas aanvragen bij de gemeente. Meer informatie vanuit de gemeente kan je nalezen op de website van gemeente Son en Breugel.

Lees meer over het stemmen op 6 april