Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op tweetal plaatsen drugsafval gedumpt

Op tweetal plaatsen drugsafval gedumpt
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

In het buitengebied van Son en Breugel is zondagmorgen op twee plaatsen drugsafval gedumpt.

Een omwonende trof rond 09:15 uur aan de Brouwerskampweg een uitgebrand bestelbusje aan en belde de politie. Toen het busje vol bleek te zitten met drugsafval werden ook de brandweer en LFO, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen.

Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De situatie werd door brandweerlieden in speciale beschermende chemiepaken gestabiliseerd en het drugsafval is daarna overgeladen in grote overmaatse vaten. Die zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd waarna een berger de uitgebrande bestelbus mee kon nemen. De bus was met een achterwiel van een bruggetje afgeraakt waardoor de bus waarschijnlijk klem was komen te zitten. Het heeft er alle schijn van dat de criminelen toen maar voor plan B hebben gekozen en de bestelbus in brand hebben gestoken.

Aan de Cortenbachsendijk op de grens van Nuenen en Son en Breugel werden enkele tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen. Ook hier ging het om drugsafval. De tientallen jerrycans zijn door brandweerlieden met beschermende ademluchtmaskers verzameld waarna ze ook door het gespecialiseerde bedrijf zijn afgevoerd. Een hoeveelheid verontreinigde grond werd ook door de brandweer afgegraven en is eveneens afgevoerd.

Wie voor beide dumpingen verantwoordelijk is en of ze iets met elkaar te maken hebben is niet duidelijk. De politie is begonnen met een onderzoek.


Lees meer over drugsafval