Search
Close this search box.

Opbrengst Son en Breugel Samen Sterker verdeeld: wie krijgt wat?

De lokale-, regionale- en landelijke goede doelen op het podium van Son en Breugel Samen Sterker met hun cheque
Foto: Ons Son en Breugel

Meer dan honderdduizend euro wandelde Son en Breugel binnen tijdens Son en Breugel Samen Sterker. Maar wat gaat er met het geld gebeuren?

In totaal wist Son en Breugel Samen Sterker in een 20-uurs wandelestafette meer dan een ton op te halen: 101.050,47 euro om precies te zijn. Het evenement werd opgestart met de gedachte om geld op te halen voor organisaties die onderzoek doen naar een toekomst met minder risico’s op kanker of meer kans op genezing of die zorgen voor een betere kwaliteit van leven bij ziekte.

Nu het totaalbedrag bekend is, kunnen we kijken naar de lokale-, regionale- en landelijke initiatieven die het leven met kanker beter moeten maken, en welk bedrag zij mogen ontvangen.

Lokale projecten

Kankerpatiënten uit Son en Breugel die omwille van de fase van hun ziekte of de huidige behandelingen niet aanwezig konden zijn bij het evenement Son en Breugel Samen Sterker op 11 en 12 juni, werd op maat een verrassing of uitje aangeboden. Ook om de awareness voor zon, UV-straling en huidkanker op jonge leeftijd te verhogen, worden aan alle basisscholen in Son en Breugel dispensers met zonnebrandcrème aangeboden voor een aantal jaren.

Bijna Thuis Huis MadeLief

8420,87 euro

Het Bijna Thuis Huis MadeLief is een kleinschalige voorziening waar palliatief terminale zorg wordt geboden aan ongeneeslijk zieke inwoners van Son en Breugel. Op deze manier bieden zij deze personen meer rust en de gelegenheid om samen met hun dierbaren deze periode te beleven zoals zij dat graag wensen. Zie voor meer informatie: www.bijnathuishuissonenbreugel.nl.

Stichting Vrijwillige Mantelzorg Son en Breugel

8420,87 euro

Eén op de drie mensen is mantelzorger, bijvoorbeeld voor een partner, familielid of vriend met een chronische ziekte. De vrijwilligers van de stichting Vrijwillige Mantelzorg zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd om deze taak een dagdeel in de week over te nemen. Op deze manier heeft de mantelzorger een paar uurtjes voor zichzelf en wordt voorkomen dat diegene overbelast raakt. Als je even geen mantelzorger hoeft te zijn, dan kan je deze zorgtaak langer volhouden. Zie voor meer informatie: www.vrijwilligemantelzorg.nl.

Catharina Kanker Instituut

16.841,75 euro

Het Catharina Kanker Insituut is het kankerexpertisecentrum van het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Binnen dit centrum worden een aantal specifieke projecten als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel Samen Sterker.

Máxima Oncologisch Centrum

16.841,75 euro

Het Máxima Oncologisch Centrum is het kankerexpertisecentrum van het Maxima Medisch Centrum (MMC) te Eindhoven en Veldhoven. Binnen dit centrum worden een aantal specifieke projecten als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel Samen Sterker.

Inloophuis De Eik

16.841,75 euro

Inloophuis De Eik in Eindhoven richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met en na kanker. Van alle faciliteiten die De Eik aanbiedt, is specifiek het nieuwe Leef Fit programma als goed doel benoemd in het kader van Son en Breugel Samen Sterker. Aan de hand van dit programma gaan mensen die kanker hebben of hebben gehad in kleine groepen werken aan een nieuwe leefstijl. Hierbij is aandacht voor beweging, voeding en mentale gezondheid, onder andere onder begeleiding van een oncologisch personal trainer. Zie voor meer informatie: www.inloophuis-de-eik.nl.

KiKa

9336,81 euro

KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Zie voor meer informatie www.kika.nl.

Ruby and Rose

9336,81 euro

Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkankers, zoals eierstokkanker en baarmoeder(hals)kanker. Concreet is het doel minder gynaecologische kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor gynaecologisch oncologische patiënten. Ruby and Rose richt zich hierbij op alle vrouwen van alle leeftijden, omdat het elke vrouw kan overkomen. Zie voor meer informatie www.rubyandrose.nl.