Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opening Dutmella natuurpad op zaterdag 3 maart

Opening Dutmella natuurpad op zaterdag 3 maart
Foto: Scouting Dutmella

Zaterdag 3 maart wordt het Dutmella natuurpad geopend: een avontuurlijke wandeling van drie kilometer voor het hele gezin.

Vanaf de nieuwe blokhut van scouting Dutmella ontdek je de fantastische natuur bij het ‘Oud Meer’. Weet jij welke vogels hier leven of hoe een Schotse hooglander eruit ziet? Lukt het jou om een veer en uilenbal te vinden of weet jij hoe een dennennaald ruikt? Kinderen hebben al hun zintuigen nodig om de vragen en opdrachten te beantwoorden. Het natuurpad is een initiatief van scouting Dutmella in samenwerking met Rabobank Het Groene Woud Zuid, IVN, Staatsbosbeheer en de gemeente Son en Breugel.

Opening

Zaterdag 3 maart wordt het natuurpad geopend door wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen. Je bent vanaf 09:45 uur welkom en krijgt bij de (nieuwe) blokhut van Dutmella een lekkere kop koffie, thee of ranja. Na het hijsen van de vlag en de openingswoorden, gaan we met zijn allen wandelen en het natuurpad ontdekken. Daaraan doen de bevers en welpen van scouting Dutmella mee: ruim 60 kinderen van 5 tot 10 jaar.

Heb je zin om mee te doen? Kom kijken en wandel mee. Na de wandeling is er bij het kampvuur tijd om na te praten en te genieten van lekkere soep. De kids kunnen hun marshmallow roosteren boven het vuur.

Natuurpad

Kun je 3 maart niet bij de opening zijn? Vanaf dan is de route van het natuurpad eenvoudig te downloaden op www.dutmella.nl/natuurpad en thuis te printen. Op twee pagina’s staan de route en informatie over de natuur die je tegen komt. Op een derde pagina staan de vragen en opdrachten voor de kids. Ook kun je dit pad lopen met je mobieltje in je hand.

Aanleiding

Rabobank HGWZ sponsort scouting Dutmella bij de bouw van haar nieuwe blokhut. Als tegenprestatie hiervoor heeft Dutmella het natuurpad ontwikkeld in samenwerking met het IVN, Staatsbosbeheer, de gemeente Son en Breugel en natuurlijk Rabobank. De maatschappelijke waarde van Scouting heeft vier kenmerken. Eén daarvan is ‘We brengen kinderen en jongeren bewust en onbewust met de natuur in aanraking: jeugd en groen.’ Het Dutmella natuurpad is daar een treffend voorbeeld van.