Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opening Kerststal hertenkamp met lampionnenoptocht

Foto: Pixabay

Op zaterdagavond 17 december aanstaande opent wethouder Kees Vortman de Kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel.

Volgens een inmiddels vaste traditie gaat een stemmige lampionnenoptocht aan deze opening vooraf. Deelnemers voor de optocht kunnen verzamelen vanaf 16.45 uur op kerkplein St. Genovevakerk in Breugel. Iedereen dient wel zelf een lampion mee te brengen.

De optocht start stipt om 17.00 uur, waardoor de aankomst bij de Kerststal in het hertenkamp om 17.15 uur zal zijn. Daar wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk.

De Kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 18 december 2016 t/m 6 januari 2017, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. De Kerststal in Son en Breugel wordt altijd goed bezocht, ook door kijkers van buiten de gemeente. Dat komt onder andere omdat de stal in de kerststallenroute van de VVV staat.

ln verband met de recente uitbraak van vogelgriep heeft de beheerder van het Hertenkamp, Cor Essens, contact gehad met de dierenarts. Vooralsnog ziet de dierenarts geen reden de activiteiten niet door te laten gaan. Het pluimvee is vanaf de uitbraak afgeschermd en bezoekers van de kerststal zullen niet in contact komen met deze dieren. Voor de overige bewoners van het Hertenkamp is de vogelgriep niet besmettelijk. Uiteraard zal de beheerder blijven bekijken of opening van de kerststal verantwoord is.