Search
Close this search box.

Ophef over gekapte boom in Nachtegaallaan

Foto: Laura van den Akker

Gister is ophef ontstaan over een gekapte boom in de Nachtegaallaan. Laura van den Akker, die verbijsterd is over de snelle kap, heeft haar verhaal op social media gedeeld. Ze vindt het schandalig.

De douglas stond tussen de inrit van Laura van den Akker en de inrit haar buren. De buren hadden een kapvergunning aangevraagd en gekregen, waarna de buren besloten er geen gras over te laten groeien. Bomenrooibedrijf Peter uit St. Oedenrode werd ingeschakeld en had de boom in luttele minuten om.

Laura van den Akker was nog druk in de weer om bezwaar te maken tegen de kapvergunning, waar zij zes weken de tijd voor had. In de straat riep ze buurtbewoners via flyers op bezwaar te maken tegen de kap. “Ik wil toch gebruik maken van het recht tot bezwaar”, vertelde van den Akker aan Ons Son en Breugel.

De buren en de rooiers gingen echter gelijk over tot actie. Van den Akker wees haar buren en de rooiers op de bezwaarperiode, maar er werd toch gerooid. Volgens van den Akker was de boomrooier alles behalve vriendelijk. “Ik sta hier mijn geld te verdienen, ik heb hier niks mee te maken”, zou het rooibedrijf hebben gezegd tegen van den Akker. De houding van het bedrijf verraste van den Akker. “Dit bedrijf doet dit voor hun beroep, die weten toch dat hier regels voor zijn?”

Door de hele situatie kwam Laura te laat op haar werk, omdat de rooiers haar inrit blokkeerde. Eenmaal aangekomen op haar werk bleef ze ontroostbaar, tot tranen toe. “Ik kijk naar buiten en het is gewoon kaal. De nachtegaallaan wordt één van de mooiste straten van Son en Beugel genoemd. Ik wil toch gebruik maken van het recht tot bezwaar.”

Meneer en mevrouw van de Kruys, de buren van van den Akker, zijn zich van geen kwaad bewust. “De gemeente geeft aan dat voor de overkant van de straat wel een vergunning nodig is, en onze boom op privé grond stond. We zouden het geld voor de vergunningaanvraag terug krijgen.” Ook de rooiers kunnen zich niet vinden in het beeld van van den Akker. “Er was iemand van de gemeente komen kijken. Er was een kapvergunning afgegeven, daar hang dan een bezwaartermijn aan vast en die was blijkbaar nog niet helemaal verlopen”.

Het hele voorval lijkt inderdaad een fout van de gemeente. De boom stond op gebied waar geen vergunning nodig is voor kap, waardoor zij geen vergunning af hoefde te geven en er ook geen bezwaarperiode nodig is. De gemeente geeft wel een boete aan de boomrooier omdat regels over wegafzetting overtreden zijn.