Oplichters verkopen kerstkaarten ‘uit naam van jongerencentrum’

Meisje die kerstkaarten vasthoudt voor de kerstboom
Foto: Tanya Trukyr CC0

Inwoners van Son en Breugel die verkopers aan de deur krijgen, moeten komende tijd alert zijn. Er zijn volgens Omroep Brabant oplichters actief die kerstkaarten verkopen en doen alsof de opbrengst naar jongerencentrum Oase gaat.

Een aantal bewoners trok daarover aan de bel bij het jongerencentrum. Zij kenden vrijwilligers van het jongerencentrum en vertrouwden het zaakje niet. De politie is naar aanleiding van de meldingen in de wijk op zoek gegaan, maar heeft de huis-aan-huisverkopers niet gevonden.

De voorzitter van jongerencentrum Oase vindt het erg vervelend dat de stichting nu met oplichting in verband wordt gebracht. “Met carnaval gaan wij ook altijd langs de deuren om te collecteren voor het jeugdcarnaval. Dus dat we deze keer met kerstkaarten langskomen, zou op zich geloofwaardig genoeg kunnen zijn voor mensen om wat te geven voor het goede doel”, vertelt voorzitter van jongerencentrum Oase Hans Merks. “Het is naar als mensen ons een warm hart toedragen en achteraf blijkt dat het geld niet bij ons terechtkomt.”

Grote Clubactie

Voor hoeveel geld de kerstkaarten worden verkocht is niet duidelijk. Volgens de politie is het ook niet duidelijk hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van de oplichters. Er liggen nog geen aangiftes. Mensen die de verkopers aan de deur krijgen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Wie jongerencentrum Oase wil steunen, kan loten kopen voor de Grote Clubactie. Via deze link kan je loten kopen. Naast dat je het jongerencentrum steunt om carnaval voor de jeugd te organiseren, maak je dan ook kans op prijzen zoals 100.000 euro, vier jaar onbezorgd elektrisch rijden of een cheque voor een keuken ter waarde van 10.000 euro.

Post article

Post article