Oppositie dient motie van wantrouwen in tegen wethouder Frenken

Oppositie dient motie van wantrouwen in tegen wethouder Frenken
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

In een week waarin wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen vertrekt, lijkt de toekomst van wethouder John Frenken ook onzeker door een motie van wantrouwen.

In de motie van wantrouwen beschuldigen indieners Dorpsbelang, VVD en D66 wethouder John Frenken van het niet tijdig in actie komen, niet communiceren met alle betrokkenen en de gemeenteraad en niet de waarheid spreken in het dossier voor beschermd wonen. Ook worden dossiers als de subsidie voor het zwembad en andere lopende dossiers ondermaats behandeld en niet effectief gemanaged.

Het verleden van de wethouder, waarin John Frenken ook zes jaar lang wethouder was, baart de oppositie ook zorgen. “Het niet- handelen, niet- communiceren en gebrek aan dossierkennis van deze wethouder leidde ook in de vorige raadsperiode tot zodanige problemen dat dossiers volledig vastliepen (Vestzak, MFA, Huishoudelijke Hulp Toelage , Zwembad, Breugel bruist).”

Verdeeldheid

Vooralsnog heeft de coalitie, bestaande uit CDA, Dorpsvisie en PvdA/GroenLinks, wethouder Frenken gesteund. Maar zelfs binnen de eigen partij van Frenken, Dorpsvisie, is zichtbaar verdeeldheid over de wethouder. De motie van wantrouwen heeft nu geen meerderheid, maar bij een hoofdelijke stemming kan het tij tegen de wethouder zomaar keren.

Vanavond om 20:00 uur start de extra ingelaste gemeenteraadsvergadering over het beschermd wonen. De oppositie zal de motie hierbij verder toelichten.

Post article

Post article