Search
Close this search box.

Opvolger gezocht voor restaurant Gertruda Hoeve in Breugel

Gertruda Hoeve in Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De deur van restaurant Gertruda Hoeve staat nog wagenwijd open, maar het wordt tijd voor nieuwe gezichten in het best bewaarde geheim van Breugel. Evert en Marlies Thielen zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe eigenaar voor hun boerderij.

Op de hoek van de Sint Hubertuslaan/Van Den Elsenstraat in Breugel staat een boerderij uit de zestiende eeuw. Binnen vind je het prachtige restaurant Gertruda Hoeve, al 27 jaar de thuishaven van chef Evert Thielen en zijn vrouw Marlies Thielen. Maar de gezondheid van Evert speelt hem parten en zoekt iemand die het restaurant over wil nemen. Evert Thielen: “Hier hebben Marlies en ik heel veel plezier in, maar ik merk dat ik dit fysiek niet nog jaren kan doen. Ik heb ontzettend veel plezier in het koken, maar ik ben helaas wegens gezondheidsredenen fysiek minder goed in staat om het zware koksvak uit te oefenen op de schaal van een restaurant.”

In de zomer van 2018 ging het roer om. Het restaurant werd in de etalage gezet en stapten Evert en Marlies over op private dining. Ook werd de keuken opengesteld voor kooklessen. Een koper of huurder is nog niet gevonden. Evert: “Alles is tot in de puntjes onderhouden en de keuken is voorzien van alle apparatuur, de nieuwe eigenaar kan er zo in.”

Tot het restaurant een nieuwe eigenaar heeft kunnen gasten blijven reserveren voor een intiem diner in het best bewaarde geheim van Breugel. “Zij (de gasten, red.) hoeven niet bang te zijn dat we hun reservering opeens annuleren in verband met de verkoop, we geven op elke reservering minimaal drie maanden vooruit garantie.” Ook blijft Evert actief als chef en culinair adviseur, waarbij grillen en barbecueën een van zijn specialiteiten is. Marlies werkt als freelance gastvrouw en sommelier met grote kennis van wijnen.

Wie geïnteresseerd is in een overname van Gertruda Hoeve kan verder lezen op De Restaurant Krant en Entree Magazine of contact opnemen met Klaassen Makelaardij in Vught (horeca) of Best Intermediair in Best (woonbestemming).