Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het ‘oranje’ goud van SBC slaat weer toe

Het ‘oranje’ goud van SBC slaat weer toe
Foto: Cas Toirkens

Op zaterdag 15 april is het Elite-team JO11-1 van SBC kampioen geworden in de eerste klasse.

Na de winterstop is deze groep herplaatst met nummers één en twee uit overige eerste klassen waardoor een heel sterk deelnemersveld. Trainers Koen, Jordy en Stijn hadden voor deze competitieronde slechts twee doelstellingen: winnen van het altijd lastige en goed spelende Best Vooruit. Daarnaast zou juist in deze klasse een kampioenschap bewijzen dat zij de top van Eindhoven en omstreken zijn. Niets bleek minder waar. Tegen Best Vooruit werden vier punten gepakt, de tweede doelstelling werd op 15 april jongstleden bewerkstelligd.

Er moest aangetreden worden tegen de talenten van voetbalvereniging Sarto uit Tilburg, een fysiek spelende ploeg. Uitgangspunt was om de voorsprong op concurrent VOAB (eveneens uit Tilburg) te behouden: er moest dus gewonnen worden. Ondanks dat SBC vanaf begin af aan onder druk stond kwam men na een ‘dood spelmoment’ toch op voorsprong. Echter bleek dit van korte duur te zijn en kwam Sarto vijf minuten later langszij. Helaas werden de counters van SBC onvoldoende afgerond waardoor de 1-2 maar niet wilde vallen en SBC meer en meer onder druk kwam te staan.

Ondertussen was er een telefoontje gepleegd naar concurrent VOAB. Zij moesten eerder spelen en resultaat daarvan zou bepalend kunnen zijn voor een eventueel vervroegd kampioenschap van SBC’s elite team.
Het bleek dat VOAB in eigen huis een gevoelige nederlaag had geleden waardoor bij winst van SBC tegen Sarto zij niet meer in te halen zouden zijn. Echter bleef de druk van Sarto aanhouden en leek het vooralsnog dat dit ‘oranje’ goud daartegen niet bestand zou zijn.

Niets bleek minder waar. Één minuut voor tijd, na de zoveelste afgeslagen aanval van Sarto, een snelle omschakeling en messcherpe counter van SBC welke zonder enige twijfel en onhoudbaar binnengeschoten werd. Het kampioenschap was een feit. Kane, Sem, Stijn, Maxx, Stijn, Lennon, Sil, Sem, Thomas, Niels, Milan en trainers Koen, Jordy en Stijn: van harte proficiat met het behalen van dit kampioenschap en de ‘dubbel’ en succes op het NK in Alkmaar.

 Neem dan contact met ons op.


Lees meer over SBC


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.