Organisatie neemt zekere voor onzekere, stelt opening ijsbaan uit

De opbouw van het ijsfeest/ijsbaan op de Waterhoef
Foto: Ons Son en Breugel

Wie zijn of haar schaatsen uit het vet heeft gehaald, kan ze weer even terugzetten: de ijsbaan is nog niet klaar om vandaag open te gaan.

“Het lukt niet om het ijs op tijd klaar te krijgen,” zegt Ronnie Brans namens de initiatiefnemers van de ijsbaan aan de Waterhoef. “Dat komt door lucht uit de grond die vrijkomt. Daardoor krijgen we te veel bubbelvorming in het ijs. Dan is het niet veilig genoeg.” De initiatiefnemers nemen nu het zekere voor het onzekere en kunnen daardoor de ijsbaan nog niet openen.

Ook de vannacht gevallen sneeuw helpt niet. De sneeuw komt als een isolerende deken over het ijs te liggen, waardoor het ijs moeilijker vormt.

Alles op alles

De organisatie baalt, dat na al het harde vrijwilligerswerk die er sinds woensdag in de ijsbaan is gestoken ze iedereen teleur moeten stellen. “Marc van Witzenburg heeft er alles aan gedaan om het ijs op tijd klaar te krijgen, maar dat is niet gelukt. We zetten alles op alles om deze vorstperiode een echte ijsbaan neer te kunnen zetten.”

De extra tijd die nu nodig is om het ijs veilig te krijgen, kan gebruikt worden om de ijsbaan verder aan te kleden. Voor schoolgaande kinderen en scholieren is het dus nog even geduld hebben. Met een beetje geluk kunnen zij in de kerstvakantie gaan genieten van veilig ijs langs de Rooijseweg.

Post article

Post article